Leonardo: Želio sa Murinja na klupi PSŽ-a

Brazilca će se u utorak pojaviti na sudu u Parizu zbog žalbe koju je uložio na jednogodišnju suspenziju
0 komentar(a)
Leonardo, Foto: Reuters
Leonardo, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.10.2013. 14:40h

Leonardo, bivši sportski direktor PSŽ-a, otkrio je u razgovoru za francuski “Žurnal di Dimanš” ko je bio njegov prvi pik za nasljednika Karla Anćelotija.

U pitanju je Žoze Murinjo, koji je na kraju izabrao povratak u Čelzi.

“Želio sam Murinja, ali njega je već bio kaparisao Čelzi. Tada smo razmatrali druge opcije, ali je moja suspenzija zakomplikovala stvari. Bilo je teško nekoga da privolim da dođe kada sam ja bio pred odlaskom”, rekao je Leonardo, koji je napustio PSŽ zbog jednogodišnje suspenzije zbog guranja sudije Aleksandrea Kastra.

Na kraju je na klupu francuskog šampiona sjeo Loran Blan, koji se na početku licitacije oko novog trenera nije nalazio na samom vrhu liste želja.

“Blan nije bio naš deseti izbor, kao što se pričalo i pisalo. Bio je slobodan i bio je na našem užem spisku. Loran posjeduje sjajan miks francuske kulture i međunarodnog iskustva. Inteligentan je i na najbolji način koristi igrače koje ima na raspolaganju”, objasnio je Leonardo.

Brazilca će se u utorak pojaviti na sudu u Parizu zbog žalbe koju je uložio na jednogodišnju suspenziju.

On se nada da će mu kazna biti smanjena ili da će mu biti omogućeno da radi van Francuske.

Ukoliko mu kazna bude ukinuta, vratiće se na mjesto sportskog direktora “svetaca”, u suprotnom u fotelju će sjesti Paolo Maldini, legenda Milana.

Bonus video: