Lester i remijem spava na vrhu, Čelsi do boda u 8. minutu nadoknade

Lesteru samo bod na gostovanju Aston Vili (1:1), Siti razbio Kristal Palas (4:0) i prišao vrhu, drama na Stamford bridžu
1 komentar(a)
Aguero, Foto: Reuters
Aguero, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2016. 19:51h

Lester će prespavati na vrhu Premijer lige, ali remi na gostovanju otpisanoj Aston Vili (1:1) nije epilog koji je zadovoljio navijače "lisica".

Iako su maltene od početka sezone na vrhu tabele, izabranici Klaudija Ranijerija nikada pred jedno gostovanje nisu bili tako kristalni favoriti, protiv tima koji je sakupio samo 11 bodova u prethodna 22 kola. I pokazali su da teško mogu da se nose sa takvim pritiskom...

Gosti su, doduše, bili mnogo bliži trijumfu, vodili su golom Okazakija u 28. minutu, imali su i promašeni penal (Marez u 33), a kapitulirali su 15 minuta prije kraja kada se Gestete uz pomoć ruke izborio za poziciju i pogodio za 1:1.

"Izgubili smo dva boda", razočaran je Ranijeri, valjda prvi put od početka sezone.

"Poveli smo na vrijeme, imali i penal. Da smo poveli 2:0, utakmica bi bila zaključana. Bez potrebe smo dali domaćinu dodatnu energiju, što protivnik iskoristio da izjednači. Idemo dalje", dodao je Italijan.

Mančester siti je konačno zaigrao kako se očekuje od tima punog zvijezda i pobjedom nad Kristal Palasom (4:0) prišao Lesteru na bod, a izjednačio se sa Arsenalom koji danas gostuje Stouku.

Blistao je Serhio Aguero, koji je postigao dva gola, a u finišu asistirao Davidu Silvi.

"Nije bilo baš tako jednostvano, u fudbalu nikad ne znate šta može da vas snađe. Gosti su igrali na bod, a dva gola u prvom dijelu su nam omogućila da u nastavku igramo komotnije, a imali smo i puno više prostora", kazao je Manuel Pelegrini, trener Sitija.

Treći gol Sitija bio je poseban, jer su u njemu učestvovali fudbaleri koji ukupno vrijede preko 170 miliona eura - Aguero je počeo i završio akciju u kojoj su loptu dodirnuli i David Silva, Jaja Ture i Kevin de Brujne,

Agonija Čelsija nastavlja se i pod Gusom Hidinkom, s tim što aktuelni šampion može da bude prezadovoljan bodom protiv Evertona u vatrometnom duelu na "Stamford bridžu" (3:3).

Gosti su, naime, vodili 2:0 pola sata prije kraja, potom i 3:2, a bod "plavcima" donio je Džon Teri golom petom iz ofsajda u 8. minutu sudijske nadoknade! Svih šest golova u zapadnom Londonu postignuto je u drugom poluvremenu.

"Ofsajd je bio makar dva metra, i to 50 sekundi nakon što je istekla sudijska nadoknada! Velika, velika greška", grmio je trener Evertona Roberto Martines, čiji su igrači maltene proslavili pobjedu nakon gola u 91. minutu.

Gus Hidink, trener Čelsija, složio se sa španskim trenerom samo djelimično:

"Da, Oskar je bio u ofsajdu kada je dotakao loptu, mada je reakcija Terija bila briljanta. Što se tiče igre preko sudijske nadoknade, mislim da je to zbog toga što su se fudbaleri Evertona radovali makar minut, takođe u nadoknadi", istakao je Holanđanin.

Njegov bilans na klupi Čelsije je jedna pobjeda i četiri remija. "Plavci" ne gube otkada je smijenjen Murinjo, ali još ne mogu iz donjeg dijela tabele. Hidink za sada zaslužuje kredit samo zbog Dijega Koste, koji je proradio otkada je on došao i postigao pet golova na posljednja četrii meča.

Totenhem se pobjedom nad Sanderlendom (4:1) učvrstio na četvrtoj poziciji, nakon poraza Vest Hema u Njukaslu (2:1).

"Sparsi" su do trijumfa došali poslije preokreta, pošto je Sanderlend poveo u 40. minutu golom Patrika van Anholta.

Ipak, domaćin je na stadionu Vajt Hart Lejn veoma brzo stigao do izjednačenja preko Kristijana Eriksena u 42. minutu.

Nastavak susreta protekao je u potpunoj ofanzivi domaćih, a preokret je donio Musa Dembele u 59. minutu.

Pobjedu Totenhema overili su Eriksen svojim drugim golom u 67. i Hari Kejn u 79. minutu iz jedanaesteraca.

Rezultati:

Čelsi - Everton 3:3

Dijego Kosta 64, Fabregas 66, Teri 90+8. - Teri (autogol) 50, Miraljas 56, Mori 90.

Mančester siti - Kristal Palas 4:0

Delf 22, Aguero 41, 68, Silva 84.

Njukasl - Vest Hem 2:1

Peres 6, Vijnaldum 15. - Jelavić 49.

Totenhem - Sanderlend 4:1

Eriksen 42, 67, Dembele 57, Kejn 79. - Van Anholt 40.

Bornmut - Norič 3:0

Goslin 10, Danijels (penal) 54, Afobe 75.

Sautempton - VBA 3:0

Vord-Praus 5, 35 (penal), Tadić 72.

Aston Vila - Lester 1:1

Gestete 75. - Okazaki 28.

Nedjelja:

Liverpul - Mančester junajted

Stouk - Arsenal

Bonus video: