Lester u odabranom društvu: Ovu su najubjedljivije pobjede u Premijer ligi

Od 20. februara 1992. kada je Prva divizija fudbalske lige preimenovana u Premijer ligu bilo je mnogo velikih pobjeda, kada su timovi do vrha punili mrežu rivala, a mi vam u nastavku teksta donosimo pregled najubjedljivijih
2218 pregleda 1 komentar(a)
Igrači Lestera poslije sinoćnjeg meča, Foto: Reuters
Igrači Lestera poslije sinoćnjeg meča, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2019. 17:05h

Fudbaleri Lestera sinoć su ubjedljivim trijumfom nad Sautemptonom ispisali novo poglavlje u Premijer ligi.

"Lisice" su sinoć postigle devet golova što je najubjedljivija pobjeda nekog tima gostima u istoriji Premijer lige.

Tim Brendana Rodžersa je izjednačio i rekordnu pobjedu u eltinom engleskom takmičenju - Mančester junajted je 1995. istim rezultatom na "Old Trafordu" savladao Ipsvič.

Od 20. februara 1992. kada je Prva divizija fudbalske lige preimenovana u Premijer ligu bilo je mnogo velikih pobjeda, kada su timovi do vrha punili mrežu rivala, a mi vam u nastavku teksta donosimo pregled najubjedljivijih:

Mančester junajted - Ipsvič 9:0 - 1994/1995

"Crveni đavoli" su u sezoni 1994/1995 na svom terenu do vrha napunili mrežu Ipsviča.

Rezultat četvrtog marta 1995. bio je 9:0, a briljirao je Endi Kol, koji je pet puta zatresao mrežu rivala. Dva gola je postigao Mark Hjuz, a u listu strijelaca upisali su se Roj Kin i Pol Ins.

Totenhem - Vigan 9:1 - 2009/2010

Totenhem je 22. novembra 2009. na "Vajt Hart Lejnu" bio nemilosrdan prema Viganu.

Nakon 45 minuta ništa nije nagovještavalo da će rezultat biti ubjedljiv. Totenhem je na poluvrijeme otišao sa minimalnom prednošću - strijelac je bio Krauč, da bi u nastavku "pijevci" postigli još osam golova.

Pored Krauča, u strijelce su se upisali Aron Lenon, Niko Kranjčar, a pet golova postigao je Džermejn Defo. Deveti pogodak je autogol Kriklanda.

Poraz Vigana ublažio je Šarner.

Njukasl - Šefild venzdej 8:0 1999/2000

Bila je to posljednja sezona Šefilda u eltinom rangu, a da je ne pamte po dobrom, pobrinuo se Njukasl.

"Svrake" su 19. septembra 1999. osam puta zatresle mrežu "sova", a pet golova postigao je Alan Širer. Osim njega golove su postigli Kiron Dajer, Aron Hjuz i Geri Spid.

Čelsi - Vigan 8:0 2009/2010

Vigan neće po dobrom pamtiti sezonu 2009/2010 - nakon devet golova, koliko im je dao Totenhem, "latiksi" su od Čelsija primili čak osam.

Na "Stamford bridžu" devetog maja 2010. blistao je Didije Drogba, koji je upisao het-trik. Dva gola postigao je Nikolas Anjelka, a mrežu rivala tresli su Frenk Lampard, Salomon Kalu i Ešli Kol.

Čelsi - Aston Viila 8:0 2012/2013

Tri sezone nakon ubjedljivog trijumfa nad Viganom, Čelsi je do vrha napunio mrežu Aston Vile. Strijelci za "plavce" 23. decembra 2012. na "Stamford bridžu" bili su Fernando Tores, David Luiz, Branislav Ivanović, Frenk Lampard, Oskar, Eden Azar, a dva gola dao Ramires.

Sautempton - Sandrlend 8:0 2014/2015

Prije pet godina, 18. oktobra, Sautempton je na svom "Sent Merisu" protiv Sandrlenda odigrao perfektnu utakmicu.

Sandrlend je primio osam golova, ali čak tri gola su bili autogolovi - Patrik Van Anholt, Lijam Brikut i Santjago Verđini tresli su svoju mrežu. Preostalih pet golova postigli su Viktor Vanjama, Dušan Tadić, Džek Kork i Gracijano Pele, koji je dva puta pogodio mrežu rivala.

Mančester siti - Votford 8:0 2019/2020

Fudbaleri Mančester sitija bili su ubjedljivi ove sezone na "Etihadu" protiv Votfroda - građani su 21. septembra dali osam golova, a čak pet je postignuto u prvih 18 minuta igre

Blistao je Bernardo Silva, koji je postigao het-trik. Osim Portugalca golove su postigli Serhio Aguero, Rijad Marez, Kevin de Brujne, David Silva i Nikolas Otamendi.

Sautempton - Lester 0:9

Po het-trik Ajozea Pereza i Džejmija Vardija, te golovi Čilvela, Tilemansa i Medisona ostaće upisani kao sjećanje na sinoćnji ubjedljiv trijumf Lestera nad Sautemptonom.

Perez i Vardi su prvi saigrači, još od 2003. godine, koji su na jednom meču postigli po tri gola. Zadnji put to je uspjelo Roberu Piresu i Džermejnu Penantu, koji su po tri gola postigli u ubjedljivoj pobjedi Arsenala upravo nad Sautemptonom (6:1).

Bonus video: