Lev vraća Njemce na pravi kolosjek, "lale" poklekle u 90. minutu - Vijesti.me
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Lev vraća Njemce na pravi kolosjek, "lale" poklekle u 90. minutu

Nova Njemačka je pokazala veliku klasu, ali i nedostatak iskustva u Amsterdamu

Gnabri
Gnabri (Foto: Peter Dejong)

Prije samo pola godine Holandija je u Ligi nacija deklasirala Njemačku sa 3:0. Danas na "Johan Krojf areni" selektor Njemačke Joakim Lev pokazao je tamošnjoj javnosti da je podmlađivanje "elfa" bio pravi potez. Njemci su dobili Holandiju sa 3:2, i startovali su trijumfom u kvalifikacijama za EP 2020.

Daleko od toga da Lev može biti zadovoljan igrom u grupi C, jer su nakon 2:0 do poluvremena nakon golova Sanea u 15. i Gnabrija u 34. minutu, "lale" priredile pravi pakao "pancerima". Mladi 19-godišnji štoper Ajaksa De Liht, kojeg su posmatarali skauti svih najvećih klubova smanjio je nakon centaršuta Depaja već u 48. minutu, da bi Depaj iskoristio smušenost odbrane gostiju i poravnao u 63.

Na terenu je postaojao samo jedan tim, ali... Njemci su odoljeli napadima domaćina i u 90. minutu Šulc je postigao gol nakon duplog pasa sa Rojsom.

I "lale" imaju tri boda nakon startne pobjede nad Bjelorusijom (4:0), koja je večeras poražena na gostovanju Sjevernoj Irskoj sa 2:1. Sjeverna Irska ima maksiamačlnih šest bodova, jer je na startu dobila Estoniju sa 2:0.

Belgija je u grupi I, nakon Rusije kući (3:1), lako slavila na Kipru a konačnih 2:0 postavljeno je u 18. minutu. Tada je pogodio Bačuaji, a u 10. minutu je Eden Azar doveo goste u vođstvo.

Poljska se mućila protiv Letonije, koja nije bila bez šansi. naprotiv! Ipak, velika klasa Poljaka u napadu je došla do izražaja u 76. minutu kad aje pogodio Levandovski, a konačnih 2:0 postavio je Glik u 84.

Poljska ima svoih šest boodva u grupi G, dok je druga Makedonija sa četiri. U ex-Ju derbiju Makedonija je izvukla bod u Sloveniji, koja je identično 1:1 igrala i na gostovanju Izraelu.