Levandovski i Kosta već pogađaju

Za Olimpiju je u drugom poluvremenu protiv Čelzija igrao i nekadašnji vezista Budućnosti i mladi crnogorski reprezentativac Marko Vukčević
0 komentar(a)
Levandovski, Foto: Beta/AP
Levandovski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.07.2014. 19:52h

Vrijeme je prijateljskih utakmica, a najveći evropski klubovi se na raznim meridijanima pripremaju za predstojeću sezonu.

Dok se u nekoliko gradova u Americi igra Liga šampiona u malom (na turniru učestvuju Real Madrid, Mančester junajted, Mančester siti, Roma, Inter, Milan, Olimpijakos...), Čelzi je gostovao - u Ljubljani.

Slovenci su pokazali da imaju i mogućnosti i prelijep stadion da dovedu veliko ime evroskog fudbala, što će Crna Gora teško moći da uradi u bliskoj budućnosti.

Na prelijepom gradskom stadionu „Stožice”, pred 17 hiljada gledalaca, Olimpija je čak vodila na poluvremenu, ali je u nastavku viđen očekivan preokret Murinjovog tima. Prvi gol u dresu Čelzija postigao je Dijego Kosta, pojačanje iz Atletika, a upisao se i Kurt Zuma. Za Olimpiju je u drugom poluvremenu igrao i nekadašnji vezista Budućnosti i mladi crnogorski reprezentativac Marko Vukčević.

U američkoj državi Kolorado, na stadionu u Denveru, Mančester junajted je sa dva gola Runija i jednim Mate već u prvom poluvremenu potopio Romu, ali će se utakmica pamtiti po spektakularnom golu Miralema Pjanića sa 70 metara u nastavku. Završilo se 3:2 za “đavole”.

"Bio je to svjetski gol! Inspiraciju je pronašao trenirajući sa NFL timom Denver Bronkosima u petak - otkrio je trener Rome Rudi Garsija.

BBC je objavio i video snimak, na kojem Pjanić šutira jajastu loptu sa oko 60 jardi!

Na istom turniru, Inter je penalima bio bolji od Reala nakon 1:1 u regularnom toku (golovi Ikardija na jednoj i Bejla na drugoj strani), dok je Olimpijakos čak sa 3:0 nokautirao Milan.

Spektakl je i u Njemačkoj, Bajern je juče u okviru Telekom Kupa savladao Volfsburg sa 3:0, a sve pogotke dala su pojačanja - Robert Levandovski dva i Rode jedan.

Poljski napadač demonstrira vrhunsku formu na pripremama, pošto je i dan ranije pogodio protiv Borusije Menhengladbah.

Bonus video: