Levandovski ide u Bajern, ali narednog ljeta

"Mislim da je poznata činjenica da će Robert igrati za Bajern od sezone 2014/15. Sada je jedino pitanje kako ćemo do tada pronaći zamjenu za njega", rekao je Klop
0 komentar(a)
Levandovski, Foto: Beta/AP
Levandovski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.07.2013. 18:19h

Bajern je oteo Borusiji Marija Gecea, isto je uradio i sa Robertom Levandovskim.

Tu ekskluzivu je otkrio trener "milionera" Jirgen Klop u razgovoru za "Velt am zontag", s tim što će poljska mašina za golove u Minhen otići tek narednog ljeta.

"Mislim da je poznata činjenica da će Robert igrati za Bajern od sezone 2014/15. Sada je jedino pitanje kako ćemo do tada pronaći zamjenu za njega. To je naša briga i naša obaveza prema navijačima i članovima kluba, jer moramo da imamo još konkurentniju ekipu za novu sezonu", rekao je Klop i dodao da je Levandovski u jednom trenutku zaista bio blizu da ode iz Dortmunda još ovog ljeta.

"Do određenog momenta smo slušali Robertovu želju za promjenom i bili smo spremni za razgovor. Ali, ništa se nije dogodilo i na kraju smo rekli da prodaja više nije opcija za nas. Sada to želimo dokazati, a sa kvalitetnim igračem poput Roberta možemo biti uspješni naredne sezone", kazao je Klop.

Jedan od najcjenjenijih trenera u Evropi je još jednom podvukao koliko je za njega bila šokantna vijest kada je saznao da Gece ide u Bajern.

"To je za mene bilo veće razočaranje nego poraz na „Vembliju” u finalu Lige šampiona. Mario je veliki dio sezone imao ključnu ulogu u našim planovima. A, onda smo odjednom bili suočeni s realnošću da više s njim planova nema. Bilo je to prilično teško. U principu je normalno da neki klub želi dovesti igrača iz drugog kluba, i mi to radimo... Ali, vrijeme objave transfera, dan uoči važnog polufinala protiv Real Madrida, krajnje je nepristojno", istakao je Klop i na kraju u svom stilu "objavio rat" Bavarcima za narednu sezonu:

"Biće jako teško. Bajern je vjerovatno bio najbolja ekipa na svijetu prošle sezone, iako nas nije pobijedio u oba meča u ligi. Mi imamo luk i strijelu, a ako naciljamo pravilno, možemo da ih pogodimo. Mislim da samo Bavarci imaju bazuku i vjerovatnoća da će oni nas pogoditi je puno veća. Ipak, kažu da je Robin Hud jako uspješan", zaključio je Klop.

Bonus video: