Levandovski: Trofej Lige šampiona za oproštaj od Gvardiole

0 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2016. 18:54h

Fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski rekao je da njegova ekipa želi da isprati trenera Pepa Gvardiolu iz kluba osvajanjem trofeja u Ligi šampiona.

Gvardiola će po završetku sezone napustiti Bajern i preuzeti Mančester siti. On je od dolaska u Minhen 2013. godine osvojio dvije uzastopne šampionske titule i na korak je od osvajanja treće.

"Bilo bi sjajno ako bismo mogli da se oprostimo od Gvardiole osvajanjem Lige šampiona. To bi bio šlag na torti poslije svega što smo zajedno uradili u Bajernu. Nadam se da će se to dogoditi", rekao je Levandovski za sajt Uefa.

Fudbaleri Bajerna sjutra od 20.45 na "Visente Kalderonu" igraju protiv Atletiko Madrida prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona.

"Svako bira svoj put i svi znaju da se, kada se jedna vrata zatvore, druga otvore. Ali, želimo da pobijedimo u svakoj utakmici sa Gvardiolom na klupi. Želimo da slavimo", dodao je Levandovski.

Poljski reprezentativac je u dobroj formi ove sezone, postigao je 38 golova u 46 utakmica u svim takmičenjima.

"Ovo je bila pristojna sezona. Nadam se da ću postići još nekoliko važnih golova i osvojiti još neki trofej, ali srećan sam što sam do sada postigao ovoliko. Poljska i Bajern dobro igraju ove sezone, ali još nije gotovo, ima još mnogo toga da se uradi. Svakoga dana naporno treniram i pokušavam da budem bolji. Bez obzira na to koliko sam golova postigao golova, i dalje želim više", rekao je Levandovski.

Poslije tromjesečne pauze zbog povrede prepone u tim za sjutrašnju utakmicu vratiće se Džerom Boateng.

U ekipi neće biti od ranije povrijeđenog Holgera Badštubera, a od povrede se oporavlja i Arjen Roben.

Bajern je petu uzastopnu sezonu u polufinalu Lige šampiona, a Atletiko drugi put u posljednje tri godine.

Trener Atletika Dijego Simeone moći će da računa na napadača Fernanda Toresa, koji se vraća u tim poslije suspenzije od jedne utakmice, ali je neizvjestan nastup Dijega Godina zbog povrede tetive.

Bonus video: