Levski za klasu bolji, ali gol Markovića sačuvao nadu Sutjesci

U prvom meču uvodnog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Sutjeska je poražena u Sofiji od Levskog 3:1. Revanš za sedam dana u Nikšiću...
109 pregleda 0 komentar(a)
Božo Marković, Foto: Sportal.bg
Božo Marković, Foto: Sportal.bg
Ažurirano: 29.06.2017. 19:06h

Kraj meča.

90. min - igraće se još pet minuta nadoknade. Što ne odgovara Sutjesci, koja je na terenu sa destoricom.

88. min - crveni karton za Radišića. Štoper Sutjeske je sa leđa faulirao Buša i dao razlog norveškom sudiji da mu pokaže drugi žuti karton.

79. min - gol za Sutjesku!!! Povratnik u tim Božo Marković vratio je nadu Nikšićanima! Nakon asistencije Lončara, napadač je vješto utrčao iz leđa bugarske odbrane i pogodio.

Левски - Сутиеска 3:1 by bgsport

74. min - mijenjaju i Bugari, na terenu je Buš, izlazi Vutov.

69. min - prva izmjena u redovima gostiju, umjesto Kovačevića ulazi Bubanja.

67. min - sve zanimljivo dešava se u šesnaestercu Sutjeske. Slobodan udarac izveo je Prohaska, a Pirgov je za koji centimetar zakasnio na loptu. Da je stigao, kompletirao bi poker golova Levskog.

59. min - šansa koju bi nekadašnji sportski komentatori stare škole opisali kao "stoprocentnu" - nakon duplog pasa, vezista Levskog Nar je izašao sam ispred Ličine, i jako šutirao pored gola.

55. min - mirnih uvodnih deset minuta nastavka prekunio je Panajotov žestokim udarcem sa 25 metara iskosa. Nije, ipak, bilo opasnosti po gol Sutjeske.

46. min - počelo je drugo poluvrijeme. Malo šansi za Sutjesku, koja je naivno primila tri gola u prvom dijelu meča sa Levskim.

45+1. min - Levski - Sutjeska 3:0! Poslije slobodnog udarca sa 30 metara, vezista Prohaska je pogodio donji desni ugao gola Ličine.

Левски - Сутиеска 3:0 by bgsport

44. min - atraktivan pokušaj makizacama Nara nakon kornera, srećom po Sutjesku, lopta je prešla preko prečke.

39. min - prva ozbiljna situacija pred golom Levskog. Tečna akcija Sutjeske, napadač Marković je proslijedio loptu do Vučića, koji je sa desetak metaa, iskosa sa desne strane, šutirao. Golman Mitrev je odbio loptu u korner.

32. min - novi žuti karton za Nikšićani. U sudijskoj bilježnici je Stefan Lončar.

29. min - puna ofanziva Levskog: prvo je Vutov, poslije dodavanja u prostor, promašio iz izgledne pozicije, a zatim je Adeniđi šutem sa 25 metara izmamio intervenciju Ličine.

28. min - prvi žuti karton na meču. Pokazan je štoperu Sutjeske Mirku Radišiću, koji je na centru terena faulirao Mapukua.

25. min - nova šansa za bugarski tim, nakon centaršuta sa lijeve strane, usamljeni Jablonski je sa sedam metara šutirao glavom preko prečke.

Левски - Сутиеска 2:0 by bgsport

20. min - Levski vodi 2:0! Ponovo Mapuku. Fudbal je nekada tako jednostavan - napadač Levskog je primio loptu na 30 metara od gola Sutjeske, bio jači u duelu od Vukovića, i "bombom" još jednom savladao Ličinu.

18. min - Nikšićani su ravnopravan rival, podjednako drže loptu u posjedu kao i Levski, ali za sada nisu konkretni u napadu.

11. min - Sutjeska polako dolazi do daha. Korner je izveo Vučić, lak plijen za golmana Levskog Mitreva.

1. min - na 34 stepena Celzijusove skale, hladan tuš za Nikšićane! Levski vodi 1:0, gol napadača iz Demokratske Republike Kongo Žuniora Mapukua, koji je poslije samo 13 sekundi udarcem glavom pogodio mrežu gostiju. Centirao je Nigerijac Adeniđi.

1. min - meč je počeo.

Vremenski uslovi nisu saveznik fudbalera - temperatura u Sofiji je 34 stepeni Celzijusa.

Sastavi

Levski: Mitrev - Cvetković, Jablonski, Pirgov, Goranov - Prohaska, Panajotov - Adeniđi, Vutov, Nar - Mapuku.

Sutjeska: Ličina - Vučić, Bakrač, Radišić, Stijepović - Vuković, Lončar - Denković, Kovačević, Zarubica - Marković.

Meč vodi sudijska četvorka iz Norveške, predvođena Martinom Landbijem.

Sutjeska će otvoriti novu sezonu crnogorskih klubova u evropskim takmičenjima.

U prvom meču uvodnog kola kvalifikacija za Ligu Evrope osvajač Kupa od 18 sati u Sofiji gostuje Levskom.

Biće to 13. evropski meč Nikšićana, 9. od državnog osamostaljenja.

U prethodnih 12, „plavo-bijeli“ su proslavili dva trijumfa, uz četiri remija i 6 poraza.

Njihov rival, 26 puta prvak Bugarske, je mnogo iskusniji – večeras igra 203. utakmicu u Evropi.

Kladionice nisu na strani Sutjeske – kvota za njihovu pobjedu na stadionu Georgi Asparuhov je 11, remi „se plaća“ kvotom 5, dok se na trijumf domaćina uložena svota množi sa 1,29.

Od 20.30 Mladost dočekuje jermenski Gandžasar, a 15 minua kasnije počeće meč na sarajevskoj Grbavici između Željezničara i Zete.

Bonus video: