Liga šampiona: Ćolova vojska spremna za torinski pakao

Večeras (21): Juventus - Atletiko Madrid (0:2), Mančester siti - Šalke (3:2)
1615 pregleda 0 komentar(a)
Duel Ronalda i Huanfrana iz prvog meča u Madridu, Foto: Reuters
Duel Ronalda i Huanfrana iz prvog meča u Madridu, Foto: Reuters

Projekat zvani “juriš na pehar prvaka Evrope”, u koji je Juventus ljetos ušao bez straha dovođenjem Kristijana Ronalda, večeras bi mogao da bude proglašen neuspjehom.

Potrebno je samo da Atletiko Madrid u revanšu osmine finala Lige šampiona uradi ono što najbolje zna - da se odbrani nakon pobjede od 2:0 na “Vanda Metropolitanu” prije dvadesetak dana.

“Stara dama” je na ogromnom ispitu u najvažnijem dijelu sezone, a ni atmosfera unutar kluba i oko njega nije idealna. Sve je počelo baš nakon te prve utakmice u Madridu - pljušte kritike na račun najboljih igrača (na udaru su Ronaldo, Leonardo Bonući i Đorđo Kjelini), a uveliko se piše i o sukobu trenera Masimilijana Alegrija sa čelnicima kluba. Sve to samo dodatno povećava pritisak na Juve pred okršaj sa “kolćonerosima”.

- Ne plašimo se, Juve se nikog ne plaši. Moramo da se potrudimo da uživamo na terenu i da natjeramo Atletiko da igra onako kako mi želimo - rekao je Alegri.

Na pitanje o eventualnom neuspjehu je odgovorio:

- U Ligi šampiona teško možete da kažete da ste ispali od slabije ekipe. U njoj igraju samo najbolji. Ako prođemo, biće to odlično i nastavićemo san. Ako budemo eliminisani, moraćemo da prihvatimo realnost i da probamo opet naredne godine - istakao je Alegri.

Mnogi vjeruju da Alegri neće biti na klupi Juvea i naredne sezone.

- O tome ćemo pričati na ljeto, kada mi i ističe ugovor - kratak je bio trener italijanskog šampiona.

Atletiko je u Torino stigao bez suspendovanih Dijega Koste i Tomasa Partija, te povrijeđenih Filipea Luisa i Lukasa Ernandeza. Dobra vijest za Dijega Simeonea je to što se oporavio Dijego Godin, a u konkurenciji za startnih 11 je i crnogorski reprezentativac Stefan Savić.

- Kao i u Madridu - odlučiće detalji. Spremni smo na još jednu veliku bitku sa Juventusom, koji je velika ekipa - poručio je Simeone.

Juve je posljednje dvije godine kampanju u Ligi šampiona završavao u sudarima sa Real Madridom - poražen je u finalu 2017, a prošle je stao u četvrtfinalu.

Zanimljivo bi moglo da bude i u Mančesteru, gdje se sastaju Siti i Šalke. “Građani” su pregrmjeli prvi susret kada su slavili 3:2 u Gelzenkirhenu, iako su gubili 2:1 i imali igrača manje.

- Liga šampiona je takvo takmičenje da se eliminacija u Ligi šampiona odmah okarakteriše kao katastrofa.

A ako prođete među osam najboljih, onda je bilo lako... Naša želja jeste da budemo prvaci Evrope, ali to hoće svi timovi koji dođu do četvrtfinala - rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Uz prvaka Engleske je i tradicija, jer ekipa koja je u prvom meču nokaut faze dala tri gola u gostima nikada do sada nije eliminisana...

Bonus video: