Liga šampiona: Napolitance čeka pakao na "La Luzu"

Bešiktaš gostuje u Kijevu i ako pobijedi sigurno ide među 16 najboljih. Napoli prolazi u slučaju da ne izgubi od Benfike u Lisabonu
0 komentar(a)
Benfika, Foto: Reuters
Benfika, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2016. 13:09h

Napoli je došao na ivicu eliminacije, iako je nakon prva dva kola i pobjeda nad Dinamom u Kijevu i Benfikom u Napulju izgledao da će se „azuri” prošetati kroz grupu B do osmine finala.

Uslijedila su, međutim, tri meča bez pobjede (poraz i dva remija), pa Napolitanci u posljednjem kolu idu u Lisabon svjesni da ne smiju da izgube ako žele da drže stvari u svojim rukama.

Napoli i Benfika pred posljednju rundu imaju po osam bodova, Italijani i bolji međusobni skor, ali oba tima moraju da obrate pažnju na Bešiktaš - Turci su na bod manje i pobjedom u Kijevu bi obezbijedili prolaz.

- Svojim greškama smo došli u situaciju da nam posljednje kolo odlučuje o prolasku, ali vjerujem da ćemo znati kako da odgovorimo na pritisak koji se stvorio - rekao je trener Napolija Mauricio Sari.

Napoli je u petak pobijedio Inter sa 3:0 u Seriji A i podigao samopouzdanje...

- Do meča sa Interom naše igre su bile mnogo bolje nego što su to pokazivali rezultati. Nadam se da će sada sve doći na svoje mjesto, jer želimo u osminu finala - dodao je Sari.

Ko god da pobijedi na „La Luzu” prolazi u nokaut fazu, a ako Bešiktaš izgubi od Dinama, onda bi i Benfika i Napoli nastavili takmičenje kako god da završe svoj okršaj.

- Da nam je neko ponudio da u posljednjem kolu na svom stadionu odlučujemo o plasmanu, sigurno bismo prihvatili. Znali smo od starta da je ova grupa komplikovana - istakao je trener Benfike Rui Vitorija.

Kakva je računica Bešiktaša?

Bešiktaš je bolji u međusobnom skoru od Napolija, ali nije od Benfike, pa istanbulski tim zna da mu samo tri boda u Ukrajini garantuju plasman među osam najboljih.

Turci vjerovatno priželjkuju trijumf Benfike, jer bi onda i u slučaju remija u duelu sa Kijevljanima ugrabili drugo mjesto ispred Napolitanaca.

- Znamo da postoje kalkulacije, ali jedini ispravan način razmišljanja je da jurimo pobjedu u ovom meču. Dugujemo to sebi, navijačima i klubu za koji se borimo. Osmina finala Lige šampiona bi bila velika stvar - jasan je trener Bešiktaša Senol Guneš.

Bešiktaš nikada u istoriji nije igrao nokaut fazu Lige šampiona, a Dinamu je rezultatski svejedno - nakon pet kola je posljednji, ima samo dva boda i plasman u Ligu Evrope nije moguć.

- U Ligi šampiona izazov nije potreban, želimo da se časno oprostimo - objavio je „rat” Bešiktašu trener Dinama Sergej Rebrov.

PSŽ za prvo mjesto, derbi bez značaja u Minhenu

Pari Sen Žermen dočekuje Ludogorec i želi da obezbijedi prvo mjesto pred osminu finala.

PSŽ i Arsenal pred posljednje kolo imaju isti broj bodova (11), ali je francuski šampion dao gol više u gostima protiv „tobdžija” u međusobnom duelu.

- Nikada nije isto da li ste prvi ili drugi pred žrijeb. Ali, to na kraju i ne mora mnogo da znači - rekao je kapiten „svetaca” Tijago Silva.

Nije ni Ludogorec bez ambicija, juri treće mjesto, trenutno je isti kao Bazel (po dva boda), s tim što ima prednost u odnosu na Švajcarce u dvomeču.

Bazel, s druge strane, čeka Arsenal...

U grupi D je jasno da je Atletiko prvi, Bajern drugi (duel Bavaraca i „kolćonerosa” u Minhenu tako nema poseban značaj), a jedina je dilema ko će u Ligu Evrope - PSV ili Rostov.

Rusi imaju tri boda više pred gostovanje u Ajndhovenu, ali bi „filipsovci” bilo kakvim trijumfom obezbijedili treće mjesto i proljeće na međunarodnoj sceni.

A u C se sve zna - Barselona je pred utakmicu sa Borusijom iz Menhengladbaha prva, a Mančester siti čeka Seltik svjestan da u žrijeb za osminu finala ide sa drugog mjesta.

Borusija će sezonu nastaviti u Ligi Evrope, a Kelti na miru mogu da se posvete takmičenjima u Škotskoj...

Bonus video: