Lil lako pobijedio CSKA u Moskvi

Fudbaleri francuskog Lila pobijedili su večeras u gostima moskovski CSKA sa 2:0 u prvom meču Grupe B petog kola Lige šampiona.
0 komentar(a)
Lil - CSKA, Foto: Beta AP
Lil - CSKA, Foto: Beta AP
Ažurirano: 22.11.2011. 19:46h

Fudbaleri francuskog Lila pobijedili su večeras u gostima moskovski CSKA sa 2:0 u prvom meču Grupe B petog kola Lige šampiona.

Francuzi su poveli autogolom Vasilija Berezuckog u 49. minutu. Floran Balmon je prošao po desnoj strani, dodao do Muse Sova, a ruski reprezentativac je u pokušaju da izbije ispred protivnika, loptu poslao u svoju mrežu.

Konačnih 2:0 postavio je Sov u 64. minutu. Eden Hazard poslao je loptu u prazan prostor, na nju natrčao Džo Kol, ali je pogodio stativu. Na odbitak je natrčao Sov koji je bio brži od golmana domaćina Vladimira Gabulova.

Lil je bio dominantan, a prvu priliku u 20. minutu propustio je desni bek Matje Debuši koji je volej udarcem pogodio prečku.

U prvom poluvremenu najbolju šansu za CSKA imao je Alan Džagoev koji je iz kornera šutirao na gol, ali je Mikael Landro uspeo da "skine" loptu sa gol linije.

Lil je mogao da povede u 39. minutu kada je Sergej Ignjaševič intervenisao ispred Sova, a lopta došla do Franka Berije koji je sa nekoliko metara iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu Sov je ponovo bio najveća prijetnja golmanu Gabulovu, ali je njegov šut sa desetak metara odbranio Gabulov.

Jedinu priliku za CSKA u drugom delu igre imao je Aleksadar Kauna kome je šut sa 30-ak metara odbranio Landro.

U drugom meču Grupe B večeras u 20.45 turski Trabzonspor dočekuje italijanski Inter.

Bonus video: