Lion želi pobjedu od dva gola razlike

U taboru Francuza svjesni su da im neće biti nimalo lako, s obzirom na to da su u prvom meču od Sevilje poraženi sa 1:0
54 pregleda 0 komentar(a)
Antoni Lopes, Foto: Reuters
Antoni Lopes, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2016. 08:48h

Pobjeda i to ne bilo koja već izražena sa dva gola razlike , potrebna je Lionu kod kuće da bi osvojio drugo mjesto u grupi H i svog večerašnjeg protivnika kao trećeplasiranog poslao u Ligu Evrope. U taboru francuskog predstavnika svjesni su da im to neće biti nimalo jednostavan zadatak, s obzirom na to da su u prvom meču u Andaluziji poraženi sa 1:0, ali uzdaju se i u tradiciju da je Sevilja poražena u sva tri prethodna meča koja je igrala u Francuskoj.

-Njihova filozofija se ne mijenja, oni stalno žele da imaju veći posjed lopte i da igraju presing visoko na protivničkoj polovini. To znači da će utakmica biti otvorena, jer i mi igramo na isti način, naročito kod kuće. Mogla bi to da bude utakmica sa puno prilika - kazao je trener Liona Bruno Ženesio.

Na drugoj strani Sevilji i poraz od jednog gola razlike osigurava drugo mjesto, s tim da Andalužani imaju šansu da budu čak i prvi u grupi, ali za to im je potrebno čudo da osim njihove pobjede, Juventus kod kuće igra neriješeno ili izgubi od Dinama iz Zagreba, u šta vjerovatno ni Zagrepčani ne vjeruju.

-Nećemo kalkulisati i razmišljati da nam odgovara i poraz od jednog gola razlike . Moramo biti motivisani da bismo ostvarili cilj. Oni su kompletni i igraju kod kuće. Imaju iste nade i snove kao i mi i moramo se adaptirati na te okolnosti - istakao je trener Sevilje Horhe Sampaoli.

Na papiru najatraktivniji meč večerašnjeg programa igraju aktuelni prvak Evrope Real Madrid i Borusija iz Dortmunda u grupi F. Obje ekipe prošle su u nokaut fazu, ali Realu za prvo mjesto u grupi treba pobjeda na „Bernabeuu”.

- Pobjeda je naš cilj uvijek. Igraćemo veliki meč, posljednji u grupi. Ne želimo da se bavimo matematikom, naš cilj je uvijek da osvojimo prvo mjesto u grupi - kazao je trener Reala Zinedin Zidan.

U prvenstvenom meču sa Barselonom, Serhio Ramos je u finišu postigao gol koji je njegovom timu donio remi. Postigao je mnogo važnih u karijeri, pogotovo u finalima Lige šampiona protiv gradskog rivala Atletika, a zanimljivo da je prošlo 11 godina od njegovog prvog u dresu Reala.

- I taj gol postigao sam u Ligi šampiona! Prošlo je mnogo vremena, mnogo sam proživio od tada, ali uvijek se rado sjećam tog trenutka - istakao je Ramos.

Na drugoj strani Borusija ima priliku da osvoji prvo mjesto u grupi i tako izbjegne moguće velikane, a uz to jedan gol je dijeli od rekorda po broju pogodaka u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

- Prvo mjesto u grupi je važno da biste dokazali da ga zaslužujete. Mislim da to ne bi bilo toliko značajno za narednu rundu koliko bi nam značilo zbog napretka našeg ekipe. Postižemo puno golova, a pokušaćemo da ih damo i ovdje. Probaćemo da prikažemo naše najbolje izdanje i da postignemo najviše golova što možemo. To uvijek radimo - kazao je trener Borusije Dortmund Tomas Tuhel.

Vrlo uzbudljivo moglo bi da bude u grupi F, u kojoj je Lester ima šansu da na evropski nivo uzdigne senzaciju koju je prošle godine napravio u Premijer ligi. Engleski tim je ubjedljivo prvi, a na pet mečeva primio je svega dva gola. Upravo taj podatak stvara glavobolju poprilično neefikasnim igračima Porta, koji večeras protiv Lestera traže pobjedu koja bi im osigurala nastavak takmičenja. Naime, Porto je skinuo prokletstvo neefikasnosti u portugalskoj ligi koje je trajalo preko 500 minuta, i to golom u 95. minutu susreta sa Bragom. Ukoliko ne osvoje sva tri boda, domaći fudbaleri rizikuju da Kopenhagen trijumfom protiv Briža u gostima preuzme drugo mjesto zbog boljeg međusobnog skora.

Bonus video: