Lipi podnio ostavku nakon poraza Kine od Sirije

- Znam da imam veliku platu, zapravo veoma veliku. I znam da moram da preuzmem svu odgovornost. Od danas nisam više selektor Kine - rekao je Lipi
1204 pregleda 0 komentar(a)
Marćelo Lipi, Foto: Beta/AP
Marćelo Lipi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.11.2019. 18:14h

Marćelo Lipi je završio misiju u Kini.

Slavni italijanski stručnjak je podnio ostavku na mjesto selektora nacionalnog tima najmnogoljudnije zemlje na svijetu nakon poraza od Sirije na neutralnom terenu u Dubaiju.

Tim porazom, šanse Kine da se domogne treće faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo su značajno umanjene, jer sada ima pet bodova manje od Sirije. Samo osam pobjednika grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije idu u narednu rundu.

- Znam da imam veliku platu, zapravo veoma veliku. I znam da moram da preuzmem svu odgovornost. Od danas nisam više selektor Kine. Pozdravljam sve i hvala vam - rekao je svjetski prvak sa Italijom 2006. godine.

Lipi je i u januaru podnio ostavku na mjesto selektora Kine, ali se vratio u maju, nakon odlaska njegovog nasljednika Fabija Kanavara.

Sirijci su u Dubaiju poveli golom Osame Omarija u 19. minutu, u 29. je izjednačio Lei Vu iz Espanjola, da bi u Linpeng Žang u 76. postigao autogol za konačnih 2:1.

Bonus video: