"Lisice" su ponovo prve, kakva pobjeda Liverpula u Noriču

Liverpul u nevjerovatnom meču savladao Norič u gostima sa 5:4. Lester opet sam na vrhu, Mančester junajted izgubio od Sautemptona kod kuće, drugu godinu zaredom
52 pregleda 0 komentar(a)
Liverpul, Foto: Reuters
Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.01.2016. 19:54h

Bili su lideri tokom prvog dijela sezone, lideri su bili i na Božić, za Novu godinu, lideri su i na kraju januara - da li će se uopšte dogoditi Lesterov pad, pitaju se engleski mediji.

„Lisice” su samljele Stouk (3:0) i pobjegle Mančester sitiju tri boda. Isto toliko imaju više od Arsenala, koji danas dočekuje Čelsi.

"Niko ne vjeruje da se ovo dešava. Naši navijači sanjaju, a mi želimo da im produžimo ovaj san. Ne znam jesmo li kandidati za titulu u ovom momentu. Februar je u Premijer ligi dug mjesec i tek kada se završi moći ću da kažem nešto realnije", kazao je Klaudio Ranijeri, trener Lestera.

Drinkvoter je u finišu prvog dijela doveo „lisice” u vođstvo, da bi u nastavku opet proradio najbolji strijelac lige Vardi, koji je pogodio nakon sedam utakmica golgeterskog posta. Uljoa je ovjerio trijumf.

Slaven Bilić i Vest Hem odoljeli su još jednom favoritu, malo ih je dijelilo do trijumfa protiv Mančester sitija - Kujate je bukvalno u posljednjoj sekundi meča uzdrmao prečku, pa je ostalo 2:2.

"Vodili smo dva puta i zato osjećamo blago nezadovoljstvo. To je i dobro, jer znate da ste dobar tim kada ste nezadovoljni bodom protiv Sitija", kazao je Bilić.

Na „Vajt hart lejnu” je gledan obračun dva golgetera, Valensije i Aguera, koji su postigli po dva gola. Mančester junajted je izgubio na „Old trafordu” od Sautemptona - taman kada se činilo da je ušao u formu. Ekipu Luja van Gala šokirao je Čarli Ostin, golom tri minuta prije kraja.

"Navijači imaju pravo što su mi zviždali. I ja sam gledao utakmicu, vidio sam sve", surov je prema sebi bio holandski trener.

Četvrta pozicija je sve dalja za „đavole”, ali i za ostale timove, jer je suvereno drži Totenhem - „sparsi” su nakon pobjede na gostovanju Kristal Palasu zaprijetili da će se uključiti i u borbu za titulu!

Utakmica dana gledana je u Noriču, gdje je Liverpul gubio 3:1, pa preokrenuo na 4:3, a onda ulovio pobjedu u 3. minutu sudijske nadoknade, jer je domaćin izjednačio u međuvremenu. Završilo se nestvarnih - 4:5!

"Ovakva utakmica se igra jednom u karijeri", kazao je Lalana, strijelac odlučujućeg gola.

Rezultati:

Vest Hem - Mančester siti 2:2

Valensija 1, 56. - Aguero 9 (penal), 81.

Kristal Palas - Totenhem 1:3

Vertongen (autogol) 30. - Kejn 63, Ali 84, Čadli 90+5.

Lester - Stouk 3:0

Drinkvoter 43, Vardi 66.

Mančester junajted - Sautempton 0:1

Ostin 87.

Sanderlend - Bornmut 1:1

Van Anholt 45+1. - Afobe 13.

Votford - Njukasl 2:1

Igalo 46, Kačart 58. - Laskele 71.

VBA - Aston Vila 0:0

Nedjelja:

Everton - Svonsi

Arsena - Čelsi

Bonus video: