LIVE BLOG Milioneri iz Zagreba, Ken blizu Evertona, Mulalić opet vodi Rudar?

Pratite ljetnji prelazni rok na portalu Vijesti
8927 pregleda 0 komentar(a)
Edis Mulalić, Foto: Savo Prelević
Edis Mulalić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.07.2019. 21:10h

Dobro došli u Live blog gdje ćemo vas redovno obavještavati o dešavanjima na fudbalskoj pijaci.

Milanova potjera za štoperom mogla bi da se završi u Brazilu.
Kako javlja novinar iz Rima Alesandro Austini, "rosoneri" su dogovorili dolazak Duartea iz Flamenga za 11 miliona eura. Njega je htjela i Roma, ali je Milan bio brži.
Mojze Ken, po svemu sudeći, ide u Everton, koji će platiti 40 miliona eura Juventusu.
"Stara dama" je prvobitno tražila da ga proda za 35 miliona i da ima mogućnost da ga vrati za 40, ali su "karamele" dodale pet miliona kako bi izbjegle tu klauzulu.
Opet Dinamo prodaje i opet za ogroman novac - Birmingem je za sedam miliona eura i procente od sljedeće prodaje kupio 22-godišnjeg defanzivnog vezistu "modrih" Ivana Šunjića.
Prije njega, Zagrepčani su za devet miliona eura prodali golmana Dominika Livakovića, ali su se dogovorili da im ga Francuzi ostave do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Najveći novac se očekuje od Danija Olma, koji bi mogao da košta i 40 miliona eura!
Edis Mulalić će opet voditi Rudar, objavila je fejsbuk stranica pljevaljskog prvoligaša. Mulalić je vodio Rudare i tokom jesenjeg dijela prethodne sezone, a posljednji posao je imao u OFK Titogradu.
Mulalić se crnogorskoj fudbalskoj javnosti predstavio sjajnim rezultatima na klupi Dečića.
Barselona ne krije da želi da proda Kutinja, ali ne ispod sume koju je prije godinu i po isplatila Liverpulu - 120 miliona eura. Barsa je, doduše, uplatila Liverpulu još 15 miliona eura na ime bonusa prema ugovoru za 27-godišnjeg Kutinja, a Katalonci smatraju da samo tri kluba migu sebi priuštiti toliki trošak - PSŽ, Mančester junajted i Mančester siti.
Inter je prodao štopera Žoaa Mirandu Đengsu Suningu, a na ime obeštećenja će dobiti oko 5.000.000 eura.
Šefild Junajted pozajmio je na još jednu sezonu golmana Dina Hendersona od Mančester junajteda.

Hosimar Kintero (22) potpisao je do 2022. godine ugovor sa Espanjolom. Ekvadorac dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Čelsije.

Napoli je jedan od četiri velika evropska kluba koji je spreman Lilu platiti 80 miliona eura za talentovanog napadača Nikolasa Pepea, piše Gol.
Predsjednik Lila Žerar Lopes je kazao da su klubovi postigli dogovor i da je sada na napadaču da odluči gdje će nastaviti karijeru.
Fudbaler sa Obale Slonovače se već neko vrijeme povezuje sa najjačim engleskim klubovima, ali se čini da bi uskoro mogao zaigrati na Apeninima.

Inter će morati da proda tri igrača kako bi doveo Artura Vidala iz Barselone, piše Kalćomerkato.

Rađa Naingolan, Žoao Mario i Borha Valero su navodno pred odlaskom sa San Sira.

Everton i Kristal Palas su u pregovorima o prelasku Vilfrida Zahe u Liverpul, piše Skaj sports.

Everton je navodno spreman da ponudi oko 60 miliona funti, kao i da pošalje jednog igrača u londonski tim.

Bivši kapiten Svonsija, Liroj Fer, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Fejenordom.
Fer je od 1999. do 2007. prošao kroz omladinske selekcije holandskog kluba, a za seniorski tim Fejenorda je odigrao 105 utakmica.
Britanski Telegraf javlja da je Čelsi spreman da "ukrade" Vilfreda Zahu od Arsenala.
Čelsi je pod transfer zabranom do sljedećeg ljeta, a Telegraf piše da bi reprezentativac Obale slonovače došao u "plavce" 2020. godine.
Kristal Palas je prema posljednim informacijama spreman da se odrekne Zahe samo uz cifru od vrtoglavih 80 miliona funti.

Zinedin Zidan je poručio da budućnost Hamesa Rodrigeza nije tema njegovih interesovanja i da plejmejker koji je ugovorom još uvijek vezan za Real nije zainteresovan za ostanak.

Kolumbijac bi mogao na drugu stranu Madrida u Atletiko, nakon što mu je propao transfer u Napoli.

La Liga je po prvi put prešla granicu od milijardu eura kad je riječ o transferima i to za samo 42 dana.

Premijer liga po prvi put "zaostaje" nakon decenije dominacije engleskih klubova.

Vezista Juventusa Semi Kedira privlači pažnju evropskih klubova, a moguća destinacija za njemačkog fudbalera je Arsenal, javlja italijanski novinar Đanluka Di Marcio.

Valensija i Fiorentina su zainteresovani za Kediru, a Njemac se povezivao i sa Vulvsima.

Juventus je otvoren za prodaju niza igrača ovog ljeta, a izvjesno je da će Kedira biti jedan od njih. On je za Juventus u Seriji A prošle sezone nastupio svega 10 puta.

Bonus video: