LIVE BLOG: Juve - De Liht, gotova stvar, rat se nastavlja - Atletiko nije priznao odlazak Grizmana, Juve odustao od Pogbe

Pratite fudbalske aktuelnosti na portalu Vijesti
15057 pregleda 0 komentar(a)
Pogba, Foto: AP
Pogba, Foto: AP
Ažurirano: 12.07.2019. 18:25h

Pratite najnovije fudbalske aktuelnosti na portalu Vijesti

Barselona će morati da doplati Atletiku za Grizmana 80 miliona eura, pa će to biti drugi nasjkuplji transfer u istoriji, odmah iza prelaska Nejmara iz Barselone u PSŽ (222 miliona).
Novinar Marke David Sančes tvrdi da "kolćonerosi" imaju dokaze da je Grizman ugovorio prelazak u Barsu još 9. marta, a tada je za njega važila otkupna klauzula od 200 miliona eura. Barsa je uplatila La Ligi 120 miliona obeštećenja koje je u ugovoru o raskidu ugovora Grizmana i Atletika važilo od 1. jula.
Defanzivac Đenove Romero potpisao je petogodišnji ugovor s Juventusom. Đenova će za 21-godišnjeg Argentinca u tri rate dobiti 26 miliona eura, ali i njegovu besplatnu pozajmicu za ovu sezonu. Uz to, Đenova će dobiti i 5,3 miliona na ime bonusa za igre Romera u tom klubu u sezoni 2019/2020.
Filipe Luisu je Barselona naznačila da ga neće angažovati. Njemu je istekao ugovor sa Atletikom i kao slobodan igrač bio je interesantan Barsi kao zamjena Đordiju Albi. Ipak Barsa se predomislila, jer Filipe Luis uskoro puni 34 godine i okrenuće se transferu nekog mlađeg beka.
Filipe Luis je, sa druge strane, na listi želja Liona i Flamenga
Lionel Skaloni je produžio ugovor sa Argentinom do kraja Mundijala u Kataru 2022. godine.
Holandski "De Telegraf" objavio je prije nekoliko minuta da će kapiten Ajaksa Matajs de Liht preći u Juventus za 70 miliona eura.
Taj dnevnik tvrdi da u transferu neće biti uključeni bonusi, a da je agent sjajnog holandskog defanzivca, Mino Rajola, ranije dogovorio platu De Lihta u Staroj dami.
"De Telegraf" tvrdi da je De Liht dobio dozvolu od "kopljanika" da propusti pripreme Ajaksa u Austriji.
Prvak Belgije je aktivan u prelaznom roku, jer je sredinu pojačao Janisom Hadžijem, ali je novac dobio transferom centralnog beka Džozefa Ajkdua u Seltu. Genk je za 23-godišnjeg reprezentativca Gane dobio osam miliona eura. Ajdu je sa klubom iz Viga potpisao ugovor na pet godina.
Genk je ipak uspio da pobijedi u borbi za supertalentovanog mladog reprezentativca Rumunije Janisa Hadžija. Sin fudbalske ikone Georgija Hadžija, godišnje će u Genku primati 800 hiljada eura a ugovor sa 20-godišnjim vezistom je potpisan na pet godina.
Palermo je u ogromnom problemu! Tim sa Sicilije je igrao baraž za ulazak u Seriju A prije samo par mjeseci a novu sezonu će početi u četvrtoj ligi - Seriji D!
Fudbalski savez Italije izbacio je palermo zbog "administrativne neodgovornosti", i njegovo mjesto u Seriji B će zauzeti venecija, koja ej prethdonje sezone izgubila status i trenbalo je da igra u Seriji C.
Denis Čerišev je i zvanično igrač Valensije. Ruski ofanzivni vezista je odigrao sjajnu prošlu sezonu u "slijepim miševima" na pozajmici iz Viljareala, pa je valensija odlučila d aaktivira otkupnu klauzuulu od pet miliona eura.
Koliko Valensija vjeruje 28-godišnjem Čeriševu, pokazuje podatak da je u trogodišnejm ugovoru sa njim stavljeno obetećenje od čak 80 miliona eura.
Atletiko je izdao saopštenje u kome navodi da 120 miliona eura koliko je Barselona platila za Grizmana nije dovoljno.
"Jasno je da su se igrač i klub dogovorili prije 1. jula, kada je klauzula bila 200 miliona eura", naveo je klub.
Barsa je ozvaničila dolazak francuskog napadača.
Konačno se oglasio Nejmar, nakon što svjetski mediji danima najavljuju njegov odlazak iz Pariza.
"Čelnici kluba su mi dali ovlaštenje da pregovaram o mom odlasku, ako dođe dobra ponuda. Pregovori napreduju i nadam se pozitivnom ishodu", rekao je Nejmar za UOL sport.
Od transfera Grizmana u Barselonu zaradiće i Real Sosijedad, iz koga je Francuz 2014. došao u Atletiko.
Klub iz San Sebastijana biće bogatiji za 24 miliona eura.
Nikolo Barela je novi igrač Intera.
Talentovani vezista je pozajmljen naredne sezone iz Kaljarija za 12 miliona eura, transfer će ljeta 2020. biti realizovan za ukupno 45 miliona.
Zvanično. Antoan Grizman je igrač Barselone.
Katalonski klub je jutros platio otkupnu klauzulu od 120 miliona eura i doveo jednog od najboljih fudbalera današnjice.
Ugovor je potpisan do 30. juna 2024.
Ivan Šaponjić je predstavljen kao igrač Atletiko Madrida.
Juventus je odustao od Pola Pogbe nakon što je Mančester junajted ostao pri cijeni od 150 miliona funti (167 miliona eura). Čeka se Real.

Lion je angažovao igrača Sampdorije Joakima Andersena. Francuski tim je za štopera platio 30.000.000 eura.

Grizmanovi advokati su u sjedištu španske La Lige da plate otkupnu klauzulu od 120 miliona eura i tako završe transfer u Barselonu.
Manuel Lacari je novi igrač Lacija. Rimljani su za igrača SPAL-a platili 10.000.000 eura. U SPAL u sklopu transfera prelazi i Alesandra Murđe. Lacari je sa Laciom potpisao petogodišnji ugovor.
Napoli se uključuje u trku za napadača Lila Nikolasa Pepea. Reprezentativac Obale Slonovače povezivan je sa Arsenalom, Bajernom i Evertonom.
Ostrvski mediji pišu da je igrač Sampdorije Duvan Zapata nova meta Vest Hema. Zapata je impresionirao fudbalsku javnost igrama u Atalanti, gdje je prošlu godinu proveo na pozajmici. Vest Hem je spreman da za napadača iz Kolumbije plati oko 45 miliona eura.
Kašima Antlers potvrdila je da je dogovoreno da se Hiroki Abe pređe u Barselonu.
Agent Lautara Martineza potvrdio je da je Barselona zainteresovana za potpis igrača Intera.
Potvrdio je da nije bilo konkretnih razgovora. Inter za Martineza traži 112 miliona eura.

Bonus video: