LIVE BLOG Belgijska zvijer u Interu, Realova ponuda za Nejmara - Modrić i 120 miliona!

13985 pregleda 4 komentar(a)
Lukaku, Foto: PA Wire
Lukaku, Foto: PA Wire
Ažurirano: 07.08.2019. 19:36h

Pratite sa nama posljednja dešavanja i glasine na "fudbalskoj pijaci"

Juventus je juče potpisao brazilskog beka Danila iz Mančester sitija, a u suprotnom smjeru upravo je stigao Portugalac Žoao Kanselo, koji igra na istoj poziciji. Stara dama će u razmjeni bekova biti i bogatija za 28 miliona eura, koje joj "građani" trebaju isplatiti u roku od tri godione. Danilo je koštao 37, a Kanselo 65 miliona eura.
Olimpijakos je poput Porta u Rusiji, slavio u prvoj utakmici polufinala kvalifikacija na gostovanju Istanbul Basksehiru 1:0. Masuras je pogodio na asistenciju Matjea Valbuene u 53. Porto i Olimpijakos su napravili velike korake ka međusobnom obračunu za ulazak u grupnu fazui Lige šampiona.
Riječi crnogorskog trenera Miodraga-Grofa Božovića da očekuje da će se za njegovopg i napadača Krila Sovjetov Aleksandra Soboljeva stajati u redu, obistinjuju se. CSKA želi Soboljeva, koji je u prva četiri kola u Rusiji postigao četiri gola. Soboljev ima otkupnu kaluzulu od svega dva miliona eura, a CSKA će dobiti blizu 30 miliona za transfer Fjodora Ćalova u Kristal Palas.
Premijerligaši su sve aktivniji u susret sjutrašnejm zatvaranju prelaznog roka - Lester je upravo potpisao 25-godišnjeg Belgijanca iz Sampdorije Denisa Prata za 21 milion eura. I Kristal Palas se pojačao vezistom Betisa Kamarasom, kojeg je doveo na pozajmicu sa klauzulom o otkupu.
Porto je napravio veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, pobjedom na gostovanju Krasnodaru 1:0. Oliveira je postigao jedini pogodak u 89. minutu prvog meča poufinala kvalifikacija. Ukoliko eliminiše Krasnodar, Porto će za grupnu fazu igrati dvomeč protiv boljeg iz duela Basaksehir - Olimpijakos.
Real je dao na pozajmicu Valjadolidu 18-godišnjeg JapancaTakefusi Kuba, kojeg je potpisao ovog ljeta. Predsjednik Valajdolida je Ronaldo, a vezista Kubo, koji je ponikao u fudbalskoj akdemiji Barselone je druga pozajmica Reala Valjadolidu, koji očekuje i treću - golmana Andreja Lunjina.
Leonardo Duarte je novi štoper Milana. "Roso-neri" su sa 23-godišnjim Brazilcem iz Flamenga potpisali petogodišnji ugovor, a Flamengo je dobio 11 miliona eura obeštećenja.
Sve je gotovo - Romelu Lukaku ide u Inter za 65 miliona eura, plus 13 na ime bonusa!
Belgijski napadač danima ne trenira sa saigračima iz Mančester junajteda, bukvalno je zahtjevao transfer.
Osim zabrane transfera do januara, Čelsi ima probelma da zadrži i postojeći igrački kadar. Napad "plavaca" oslabljen je odlaskom Edena Azara u Real, a sada i defanzivac David Luiz želi da napusti "Stamford".
Brazilski štoper odbio je da trenira, jer želi da ga klub pusti da ide u Arsenal, čemu se Čelsi protivi. Luiz želi u Arsenal jer je ovog ljeta za tehničkog direktora "tobdžija" imenovan njegov drug Edu.
Monako se pojačao desnim bekom Monpeljea, 26-godišnjim Rubenom Agilarom. Transfer je "kneževe" koštao osam miliona eura, a Agilar je potpisao ugovor na pet godina.
Nekadašnja velika nada i prvotimac Barselone, Bojan Krkić potpisao je sa kanadskim Montrealom ugovor na godinu i po. Krkić je prethdono sa Stoukom raskinuo ugovor, a u engleskom klubu je bio od 2014. godine, uz pozajmice Majncu i Alavesu.
Montreal je klub MLS lige.
David Neres neće pojačati Mančester junajted i odlučio je da sa Ajaksom potpiše novi ugovor do 2023. godine. Mladi brazilski vezista je u Ajaksu od 2017. godien i u 101 nastup je postigao 29 golova.
Igrači ne žele u Pemijer ligu, jer je prezahtjevna i duele sa robustnim centralnim bekovima napadači žele da izbjegnu. Argentinac Paulo Dibala ne krije da je zbog toga odbio ponude Mančester junajteda i Totenhema. Argentinski napadač želi da pređe ili u PSŽ ili Inter.
PSŽ je ponudio 60 miliona eura Juventusu za transfer Dibale.
Napadač Rome i selekcije Češke Patrik Šik odbio je ponudu Njukasla, jer želi da igra u Borusiji Dortmund objavio je italijanski transfer guru, Đanluka di Marcio.
Tri gola i dvije asistencije učinak su Šika u prethodnoj sezoni Serije A.
Mančester junajted je do posljednjeg dana radio u potaji, ali je televizija "El Chiringuito" saznala koga kao "bombu" je spreman da dovede gigant sa Ostrva. Riječ je o Injaki Vilijamsu, sjajnom 25-godišnjem napadaču Bilbaa. Poznata je i suma transfera, pošto u ugovoru Vilijamsa stoji otkupna klauzula od 88 miliona eura.
Katalonski Sport javlja - Real je ponudio Modrića i 120 miliona eura za Nejmara!
CSKA se samo nasmijao na ponudu od 14 miliona funti za transfer njihovog 21-godišnjeg napadača Fjodora Ćalova u Kristal palas. Premijerligaš je, dan pred zatvaranje transfer roka u Engleskoj poslao novu ponudu, bogatiju 10 miliona za najboljeg strijelca najjače ruske lige.
CSKA sada nema previše izbora, jer Ćalovu je, kao i svim ruskim igračima san da zaigraju na Ostrvu, pa je mladi napadač zatražio od "crvenoarmejaca" da kompletiraju transfer. Ćalov je u prva četiri kola ove sezone postigao dva gola uz asistenciju.
Romelu Lukaku je sve bliži Interu, a Junajted razmišlja o zamjenama - na listi su Fernando Ljorente i Mario Mandžukić.
Danilo je prošao ljekarske preglede u Juventusu - transfer je završen.
Brazilac će igrati u Torinu, u Mančester siti stiže Žoao Kanselo, a sa računa engleskog prvaka skinuće se i 30 miliona eura.
Dani Velbek je blizu Votforda. Nekadašnji engleski reprezentativac je slobodan igrač, nakon isteka ugovora sa Arsenalom.

Kristal Palas je odbio unosnu ponudu Evertona za Vilfreda Zahu. Tim iz Liverpula je ponudio 70 miliona funti, plus dva igrača, piše Skaj sports.

Klub iz Londona navodno traži najmanje 80 miliona funti za svoju zvijezdu.

Garet Bejl nije u sastavu Real Madrida za prijateljsku utakmicu sa RB Salcburgom.
Zinedin Zidan je za večerašnji duel pozvao 20 igrača.

Predsjednik Liona, Žan-Mišel Aulas, kazao je da Musa Dembele neće napustiti ekipu ovog ljeta.

"Igraće za nas ove sezone, neće biti odlazaka iz kluba", rekao je on.

Dembele se spominjao kao moguće pojačanje Mančester Junajteda.

Nekadašnji fudbaler Rendžersa Lajam Bart odlučio se za neobičan korak u karijeri i potpisao za najvećeg rivala, ekipu Seltika.

Bart je mladi vezista koji ima 20 godina, a prethodne tri sezone bio je član Rendžersa, za koji je odigrao svega tri zvanična meča.

Mladi reprezentativac Škotske bio je pozajmljivan Dambartonu i Aloa Atletiku, a sa Seltikom je potpisao ugovor na dvije sezone.

Ako u tom periodu nastupi za seniorsku ekipu Seltika, postaće tek šesti fudbaler od Drugog svjetskog rata koji je nosio dresove oba glazgovska fudbalska velikana.

Ostali igrači su: Alfi Kon, Mo Džonston, Stiven Presli, Keni Miler i Mark Braun.

Vest Hem, nakon dolaska francuskog golgetera Sebastijana Alera, dovodi još jednog napadača, piše Dejli mejl.

U pitanju je fudbaler Bazela, Albijan Ajeti (22) koji bi u redove "čekićara" trebalo da pređe za sedam miliona funti.

Ajeti je postigao 29 golova u 58 nastupa za Bazel i odigrao tri utakmice za reprezentaciju Švajcarske.

Njemački golman Kevin Trap napušta Pari Sen Žermen i potpisaće ugovor sa Ajntrahtom iz Frankfurta, piše L'ekip.

Trap je prošle sezone bio na pozajmici u tom njemačkom timu, a očekuje se da će već danas obaviti medicinske preglede u Njemačkoj.

Mančester Junajted je odustao od dovođenja Kristijana Eriksena, tvrdi BBC Sport.

"Đavoli" su bili među favoritima za dovođenje zvijezde Totenhema, kojem idućeg ljeta ističe ugovor sa londonskim klubom.

Ipak, vjeruje se da Danac, ukoliko uopšte napusti ekipu, želi da se preseli u Španiju.

Madridski Real i Atletikose spominju kao klubovi zainteresovani za njegov potpis.

Iz Francuske stižu informacije kako je Mančester junajted spreman da pokuša da nađe zamjenu za Lukakua.

Novinar Manu Lonžon je na Tvirer profilu objavio da je Lion dobio ponudu iz Engleske, najvjerovatnije od Mančester junajteda, a radi se o 23-godišnjem napadaču, Musi Dembeleu, koji je igrao za Seltik i Fulam.

Atalanta je u pregovorima sa bivšim štoperom Liverpula, Martinom Škrtelom, tvrdi italijanski "Skaj".

Škrtel (34) je slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Fenerbahčeom, gdje je proveo protekle tri godine.

Mančester Junajted je najozbiljniji kandidat za dovođenje Fernanda Ljorentea, a to bi moglo pomoći Interu da napokon osigura transfer Romelua Lukakua.
Italijanski "Skaj" javlja da je Ljorente blizu dogovora s Englezima, iako se povezuje s Fiorentinom, Interom, Romom i Napolijem.

Vezni fudbaler Arsenala Mesut Ozil mogao bi da bude zamjena za Vejna Runija u ekipi DC Junajted, prenosi ESPN.

Ozil je u Arsenalu od 2013. godine i sa Tobdžijama je osvojio tri trofeja u FA kupu Engleske.

Mesut Ozil
Mesut Ozil autor: Reuters

Napoli će nastaviti "potjeru" za Evertonom Soarešom iz Gremia nakon što im je odbijena prva ponuda od 37 miliona eura.

23-godišnji napadač želi da pređe u Napoli, piše italijanski novinar Đanluka di Marcio.

Sada se čeka Gremio.

Mančester junajted je otvorio pregovore sa Totenhemom oko transfera danskog veziste Kristiana Eriksena, piše britanski Independent.

Spursi su navodno spremni da prodaju Danca koji ima još godinu dana ugovora sa klubom iz Londona.

Za samo početak u pregovorima, Totenhem će tražiti više od 50 miliona funti.

"Crveni đavoli" su uvjereni da će do zatvaranja prelaznog roka u Engleskoj (četvrtak) obezbijediti potpis Eriksena.

Eriksen
Eriksen autor: Reuters

Bonus video: