LIVE BLOG Luki Đorđeviću plata 1,1 milion eura, Poleksić trener u sastavu "La Masije"

Pratite ljetnji prelazni rok na portalu Vijesti
12615 pregleda 0 komentar(a)
Vukašin Poleksić- Foto: Vesko Belojević, Foto: Vesko belojevic
Vukašin Poleksić- Foto: Vesko Belojević, Foto: Vesko belojevic
Ažurirano: 11.08.2019. 21:30h

Pratite sa nama posljednja dešavanja i glasine na "fudbalskoj pijaci"

Roma i Real Madrid su odigrali prijateljsku utakmicu na Olimpiku. Nakon 90 ravnopravnih minuta utakmica je završena sa 2:2, a domaćin je dobio penalima.
Real je poveo preko Marsela na asistenciju Modrića u 16. da bi u 34. minutu domaćin izjednačio pogotkom Perotija na dodavanje Zaniola. Marselo je u 39. minutu bio asistent Kazemiru, da bi samo minut kasnije Džeko postavio konačanih 2:2.
U penal seriji Roma je potom pogodila svih pet penala, a Marselo za Real nije bio precizan u posljednjoj.
Poznati su i detalji ugovora 25-godišnjeg Budvanina u Lokomotivi - Luka Đorđević će imati godišnju platu od viceprvaka Rusije čak 1,1 milion eura.
To je plata koju nikakako nije mogao zaraditi u Zenitu, gdje bi uz bonuse za status prvotimca u većini utakmica i trofeje mogao maksimalno primiti milion eura.
Nikšićanin Nikola Vućić potpisao je ugovor sa portugalskim trećeligašem, Fabri do Bareirom. Vućić je 21-godišnji napadač koji je ponikao u Sutjesci, a sa 16 godina je prešao u Vojvodinu. Prethodnu sezonu odigrao je za pribojski FAP.
Mlađi sin El Ćola Simeonea, Đanluka, igraće u Ibici u španskoj trećoj ligi. On je iz redova Himnasije La Plata prešao na Ibicu. Đanluka ima 21 godinu i samo jedan nastup za Himnasiju u prethodnoj sezoni.
Nekadašnji reprezentativni goilman Crne Gore, Vukašin Poleksić, karijeru će nastaviti u Barseloni! Bivši golman Sutjeske će biti trener golmana u čuvenoj "La Masiji" - fudbalskoj akademiji Barselone. Poleksić je prije godinu završio golmansku karijeru i ima A trenersku licencu.
Poleksićje 39 puta stajao an golu "hrabrih sokola", a ima i jedan nastup za selekciju SR Jugoslavije.
Frank Riberi je odbio ponude iz Rusije, Holandije i Saudijske Arabije . Italijanski stručnajk za transfere, novinar Đanluka di Marcio smatra da će 36-godišnji francuski napadač potpisati za Fiorentinu.
Luka Đorđević je dres prvaka Rusije zamijenio opremom vicerpavka ruske Premijer lige. Zenit je dogovorio transfer Budvanina za 2,5 miliona eura u moskovsku Lokomotivu.
Agent crnogorskog reprezentativca Igor Gluščević je sa "željezničarima" usagalsio sve detalje ugovora a Đorđević je uspješno prošao medicinske testove.
Đorđević je pod ugovorom sa Zenitom bio od 2012. godine.
Mančester junajted je dobio odobrenje Fife da angažuje za 10 milona eura 16-godišnjeg Francuza iz Monaka, Hanibala Gnažbija.
Za mladog vezistu su bili zainteresovani Bajern i Arsenal, a Junajted je objkavio da će Gnažbi nastaviti da se razvija u njihovoj akademiji.
Vezista Milana Suso na korak je od prelaska u Fiorentinu. Milan je odavno objavio da je 25-godišnji Španac na transfer listi, a "ljubičasti" su krenuli u akciju. Problem je obeštećenje, jer je u Susovom ugovoru otkupna kaluzula 40 miliona, ali Milan je spreman da realizuje transfer za 32 miliona i bonuse.
Bivši fudbaler Totenhema Naser Čadli fotografisan je u blizini zgrade gdje igrači Anderlehta obavljaju medicinske preglede. Prema pisanju medija u Belgiji, 30-godišnji fudbaler stiže u Anderleht na pozajmicu iz Monaka. Čadli je prošle sezone upisao 22 nastupa u svim takmičenjima za Monako.
Gael Kakuta potpisao je trogodišnji ugovor sa Amijenom. On u redove francuskog prvoligaša dolazi iz Rajo Valjekana.
Geret Bejl će biti među igračima koji konkurišu za mjesto u timu u prijateljskoj utakmici protiv Rome. Španski klub bi se rado odrekao Velšanina, kojeg zbog visoke plate ne želi da angažuje nijedan klub u Evropi. Bio je na pragu prelaska u Đangsu Suning, ali je taj transfer na kraju propao.
Inter se nada da će do kraja ljetnjeg prelaznog roka, koji se u Italiji završava 25. avgusta, potpisati ugovor sa Ivanom Rakitićem. Barselona je za Hrvata odredila cijenu od 50 miliona eura. Katalonski Sport navodi da bi Barselona, radije uključila 31-godišnjeg vezistu u dio dogovora sa PSŽ-om oko transfera Nejmara. Ukoliko ta opcija propadne, Sport navodi da će Barselona uzeti u razmatranje ponudu Intera.
Arsenal želi da se riješi Mesuta Ozila, kojeg u svojim redovima želi član američke MLS lige DC Junajted. Ostrvski mediji navode da će Arsenal pokušati da odobrovolji Ozila tako što će mu ponuditi određenu svotu novca za prijevremeni raskid ugovora. Njemac sa timom iz Londona ima ugovor do ljeta 2021. godine koji mu garantuje oko 400.000 eura nedjeljno. DC Junajted u Ozilu vidi zamjenu za Vejna Runija koji će se u januaru pridružiti Derbi kauntiju.

Defanzivac Borusije Dortmun Omer Toprak narednu sezonu provešće na pozajmici u Verderu iz Bremena.

Fudbaler Mančester junajteda Pol Pogba dao je obećanje treneru Ole Gunaru Solskjeru "da neće praviti podjele u svlačionici". Francuz je želio da napusti redove engleskog kluba i pređe u Real Madrid ili Juventus. Engleski mediji prenose da je Pogba rekao Solskjeru da se pomirio sa odlukom da ga klub ne proda. Navodno, Francuzu će biti data i kapitenska traka.

Pjer Emerik Obamejan i Aleksander Lakazet pregovaraju sa Arsenalom o produžetku saradnje. Obamejangu ugovor ističe na ljeto 2021. a Lakazetu godinu kasnije.

Dinamo Zagreb odbio je 25 miliona eura tešku ponudu Mančester junajteda za Danija Olma, pišu Sportske novosti. Mladi španski reprezentativac povezivan je za mnogim evropskim klubovima, ali je šampion Hrvatske odlučio da ga zadrži u pokušaju da se domogne grupne faze Lige šampiona. Ponuda je poslata prije 8. avgusta kada je završen prelazni rok u Engleskoj.

Bonus video: