Livepul u suzama, Sevilja ima monopol na Ligu Evrope!

Liverpul dominirao i vodio u prvom poluvremenu, Sevilja se razgoropadila u nastavku - 3:1 za četu Unaja Emerija, za treći uzastopni trofej u Ligi Evrope
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2016. 20:53h

Liverpul je u finišu prvog poluvremena propustio da nokautira Sevilju, a onda je doživio brodolom u nastavku - samo 20 sekundi trebalo je Špancima da izjednače, 20 minuta da preokrenu meč, a 25 da deklasiraju Engleze i trreći put zaredom osvoje Ligu Evrope!

Nevjerovatan meč gledan je "St.Jakob parku". Ekipa Jirgena Klopa bila je neuporedivo bolja u prvom poluvremenu, kada je postigla sjajan gol preko Staridža (spoljnim dijelom stopala, sa ivice šesnaesterca), a propustila još nekoliko dobrih šansi da sve riješi, mogla je čak u dva navrata da dobije i penal.

Mislilo se da "redsi" putuju ka prvom evropskom trofeju od 2005. godine, kada je u nastavku na teren istrčala neka nova Sevilja. Ista ona koja već tri godine drži "monopol" u drugom po rejtingu evropskom takmičenju.

Samo 20 sekundi bilo je dovoljno četi Unaja Emerija da izvede prepoznatljivu akciju i iz korijena promijeni tok meča u Bazelu. Marijano je probio po desnoj strani, a Kevin Gameiro bio na pravom mjestu, u pravo vrijeme za 1:1.

Igra Liverpula odjednom se raspala, Španci su napadali kao u transu. Gameiro je propustio dvije nove velike šanse, ali ga je ubrzo ispravio Koke - prvo u 64. minutu udarcem sa ivice šesnaesterca, a onda u 70. nakon očajne reakcije odbrane već grogiranih fudbalera "redsa".

Sevilja je osvojila peti trofej u Ligi Evrope, nekadašnjem Kupu UEFA, narednu sezonu opet će početi u Ligi šampiona. Španija će drugu sezonu zaredom imati pet predstavnika u eliti.

Klop i Liverpul neće igrati u Evropi naredne sezone!

Tok meča:

Treći gol za Sevilju postigao je Koke u 70. minutu, nakon katastrofalne reakcije odbrane Liverpula.

Isti igrač je samo šest minuta ranije preokrenuo na 2:1, lijepim golom sa ivice šesnaesterca.

Prethodno, četa Unaja Emerija je preživjela pakao u prvom poluvremenu, a izjednačila je već u 20. sekundi nastavka - Kevin Gameiro je pogodio nakon sjajnog prodora Marijana.

Liverpul je vodio od 35. minuta, majstorskim golom Danijela Staridža, koji je spoljnim dijelom stopala plasirao loptu u mrežu.

Sevilja je bolje počela u Bazelu, ali je Liverpul brzo uspostavio ravnotežu. Dvije šanse Staridža bile su uvod u vodeći gol...

Umalo su Englezi u finišu prvog dijela nokautirali Špance, ali je gol Lovrena glavom poništen, jer je Staridž iz ofsajd pozicije zasmetao golmanu.

Sve se promijenilo kada je počeo nastavak, Gameiro je odmah izjednačio, a već u 47. minutu propustio veliku šansu da potpuno preokrene rezultat.

Veliku šansu Gameiro je imao i deset minuta kasnije, kada je sjajno odbranio Minjole.

Bolju igru Sevilje krunisao je Koke u 64. i 70. minutu.

Galerija

Bonus video: