Liverpul bolji od Njukasla

Pobjedu "redsima" donijela Kreg Belami sa dva gola, odnosno Stiven Džerard. Sjutra na programu sedam mečeva
0 komentar(a)
Džerard, Foto: REUTERS
Džerard, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.12.2011. 22:16h

Njukasl čeka 14 godina na pobjedu protiv Liverpula u gostima, a na prekid crne serije moraće da čeka još najmanje godinu dana.

Naime, "redsi“ su večeras pred svojim navijačima slavili protiv "svraka“ (3:1) u prvom meču 19. kola Premijer lige.

Gosti su poveli autogolom Danijela Agera. Francuski internacionalac Johan Kabaje je ubacio loptu u kazneni prostor domaćina, a Danac je nezgodno zahvatio loptu i matirao Pepu Reinu.

Međutim, Kreg Belami je sa dva gola (30, 64. minut) donio prednost svom timu, a tačku na pobjedu stavio je Stiven Džerard petnaestak minuta prije kraja.

Džerard je u igru ušao u 59. minutu umjesto Čarlija Adama.

Ovom pobjedom Liverpul se probio na peto mjesto sa bodom više (34), ali i utakmicom više od Arsenala.

Duel Mančester junajteda i Blekburna kojim se otvara subotnji program 19. kola imao je predigru u liku dva menadžera - ser Aleksa Fergusona i Stiva Kina, trenera koji mjesecima preživljava pakao na klupi Roversa...

Kin je, naime, pričao o podršci koju u posljednje vrijeme dobija od svojih kolega u Premijer ligi, ali da mu je posebno draga ona koju mu je uputio Ferguson, današnji protivnik na „Old trafordu”.

“Radije bih sačuvao za sebe sve što mi je rekao, jer su u pitanju privatne stvari. Ipak, mogu da kažem da su njegove riječi bile ohrabrujuće. Hvala mu što je odvojio vremena da mi preko telefona i poruka pruži podršku. To mnogo govori o čovjeku. Zaista sam impresioniran”, rekao je Kin.

Menadžer Blekburna zna šta ga sjutra (13.45 časova) čeka u Mančesteru.

“Igramo protiv tima koji postiže mnogo, a daje jako malo golova. Ipak, stekli smo samopouzdanje nakon remija sa Liverpulom, nadam se da ćemo da budemo konkurentni”, kazao je Kin.

Ferguson nije odgovorio na sve komplimente koje mu je uputio mlađi kolega, ali sigurno da neće imati puno emocija, jer njegov Junajted mora pobjedom da nastavi trku sa Sitijem.

„Građani” u nedjelju veče gostuju Sanderlendu, ekipi koja je dolaskom menadžera Martina O'Nila postala ozbiljan rival za sve.

“Ovaj raspored je nešto što nam uopšte ne odgovara. Idemo dalje... Vjerujem da će napadači da pokažu klasu koju posjeduju”, kazao je Roberto Manćini.

Vezista „crnih mački” Džek Kolbek jedva čeka da počne duel sa Sitijem.

“Nema razloga da se plašimo, Siti nije nepobjediv. Želimo da slavimo i na najbolji mogući način otvorimo 2012. godinu”, poručio je Kolbek.

Totenhem gostuje Svonsiju na stadionu „Liberti” i želi nastavak odlične serije koja ga je dovela do trećeg mjesta na tabeli.

Parovi

Liverpul - Njukasl 3:1 (1:1)

Belami 30, 67, Džerard 78 - Ager (autogol) 25.

Sjutra

Mančester junajted – Blekburn

Arsenal – KPR

Bolton – Volvs

Čelzi - Aston Vila

Norič – Fulam

Stouk – Vigan

Svonsi – Totenhem

Nedjelja

VBA – Everton

Sanderlend - Mančester siti

Bonus video: