Liverpul pobijedio Anži, Inter kaznio Partizan

Inter slavio 1:0 golom Rodriga Palasija u 88. minutu. Nekoliko sekundi ranije Partizan imao zicer preko Lazara Markovića
99 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2012. 21:30h

Na “Đuzepe Meaci” je bilo mirno na tribinama, ali je sijevalo na terenu - Inter je savladao Partizan golom Palasija u 88. minutu, nekoliko sekundi nakon što je Lazar Marković propustio zicer da donese gostima sva tri boda.

Dugo će Beograđani žaliti za prililikom koja ne samo da je mogla da im donese pobjedu na terenu bivšeg evropskog prvaka, već je mogla da ih vrati u igru za plasman u šesnaestinu finala.

Zlobnici će reći da način na koji je Partizan poražen u Milanu sebi mogu da “priušte” samo ekipe sa Balkana. Nesreća, naivnost, neiskustvo, što god, ali je Palasio uspio ono što Marković nije, uz obilatu pomoć rezervnog golmana Nikole Petrovića.

Lazar Marković je pogodio stativu i u prvom poluvremenu, dok su velike šanse za Inter početkom nastavka imali Palasio i Kasano.

"Šteta, mogli smo i bolje da prođemo. Rezultatom ne mogu da budem zadovoljan, ali onim što smo pokazali mogu", prokomentarisao je Vladimir Vermezović, trener Partizana.

U drugom meču grupe H Rubin je savladao Neftči sa 1:0, pa je situacija jasna već nakon polovine takmičenja - Rusi i Italijani će u nokaut fazu, dok će se Partizanu i Azerbejdžancima tri preostala meča poslužiti samo da poprave utisak.

Liverpul je u derbiju grupe A, ali i kompletnog programa 3. kola, savladao Anži na “Enfild roudu” sa 1:0 i pretekao ga na tabeli. Gus Hidink, Željko Petrović, sportski direktor Roberto Karlos i najbolji igrač Samuel Eto položili su jutro uoči meča cvijeće ispod spomenika žrtvava “Hilsbroa” u Liverpulu, ali domaćin nije bio sentimentalan - presudio je gol Stjuarta Dauninga u 53. minutu. Zanimljivo da je ovo tek drugi poraz ove sezone za Anži, koji vodi u ruskom prvenstvu. Prvi je došao protiv CSKA iz Moskve prije dva mjeseca.

U istoj grupi Jang Bojs je protiv Udinezea na stadionu “Švajcarska” došao do prvih bodova (3:1). Elsad Zverotić proveo je na svih 90 minuta na terenu u meču koji je obilježio napadač Raul Bobadilja - Argentinac je postigao sva tri gola za Jang Bojs.

Videoton Mladena Božovića savladao je Bazel kod kuće sa 2:1 i napravio veliko korak ka šesnaestini finala. Crnogorski golman kapitulirao je tek u 90. minutu, kada ga je savladao Shar, ali vremena za Švajcarce više nije bilo.

Grupa A

Liverpul - Anži 1:0 (0:0)

Jang Bojs - Udineze 3:1 (1:0)

Grupa B

Atletiko Madrid - Akademika 2:1 (0:0)

Hapoel Tel Aviv - Plzenj 1:2 (1:1)

Grupa C

AEL - Fenerbahče 0:1 (0:0)

Menhengladbah - Marsej 2:0 (1:0)

Grupa D

Maritimo - Bordo 1:1 (1:1)

Njukasl - Klub Briž 1:0 (0:0)

Grupa E

Steaua - Molde 2:0 (2:0)

Štutgart - Kopenhagen 0:0

Grupa F

Dnjepar - Napoli 3:1 (2:0)

PSV - AIK 1:1 (0:0).

Grupa G

Genk - Sporting Lisabon 2:1 (1:1)

Videoton - Bazel 2:1 (2:0)

Grupa H

Rubin - Nefči 1:0 (1:0)

Inter - Partizan 1:0 (0:0)

Grupa I

Lion - Atletik Bilbao 2:1 (0:0)

Sparta Prag - Kirijat Šmona 3:1 (3:0)

Grupa J

Maribor - Totenhem 1:1 (1:0)

Panatinaikos - Lacio 1:1 (0:1)

Grupa K

Rapid Beč - Bajer Leverkuzen 0:4 (0:1)

Rozenborg - Metalist 1:2 (0:0)

Grupa L

Helsingborg - Hanover 1:2 (0:1)

Levante - Tvente 3:0 (0:0)

Galerija

Bonus video: