Liverpul predstavio Lamberta

"Otišao sam prije 17 godina, ali nikada nisam prestao da volim ovaj klub. Uvijek sam maštao o igranju u dresu Liverpula, ali sam mislio da je svaka šansa izgubljena", rekao je Lambert
1 komentar(a)
Riki Lambert, Foto: Twitter nalog Liverpula
Riki Lambert, Foto: Twitter nalog Liverpula
Ažurirano: 02.06.2014. 11:17h

Ono što je najavljeno u četvrtak, sada je i ozvaničeno - Liverpul je objavio da je doveo Rikija Lamberta.

Iskusni, 32-godišnji napadač se tako vraća u klub koji ga je kao tinejdžera proglasio netalantovanim i poručio mu da traži novi klub još 1997.

Brendan Rodžers je tako dobio igrača koji može da uđe sa klupe, ali i da počne meč uz Luisa Suaresa i Danijela Staridža.

Sautempton nije želio da se odrekne njegovih usluga, ali su stav uprave "omekšali" obeštećenje od devet miliona funti i želja kapitena "svetaca" da ispuni san o igranju u dresu "redsa".

"Ne mogu da vjerujem. Volim ovaj klub čitavog života. Otišao sam prije 17 godina, ali nikada nisam prestao da ga volim. Uvijek sam maštao o igranju u dresu Liverpula, ali sam mislio da je svaka šansa izgubljena", rekao je iskusni napadač za zvanični sajt velikana iz grada Bitlsa.

Liverpul se okrenuo Lambertu kada je Svonsi odbio 20 miliona funti za Vilfrida Bonija, a moguće je da će na "Enfild" doći još jedan igrač Sautemptona, Adam Lalana.

Vicešampion Engleske je poslao posljednju ponudu za njega - 25 miliona funti, po principu "uzmi ili ostavi".

Lambert je na stadion "Sent Meri" stigao iz Bristola 2009. za milion funti i višestruko se isplatio klubu.Odmah je vratio "svece" u Premijer ligu, a za taj klub je dao 106 golova na 207 ligaških utakmica.

Zbog svega toga je debitovao u avgustu u reprezentaciji Engleske i odmah dao gol protiv Švedske. Biće član Gordog Albiona i na Svjetskom prvenstvu...

Bonus video: