Liverpul "ubio" šampionske snove Sitija, Arsenal treći

0 komentar(a)
Liverpul - Mančester siti, Foto: Reuters
Liverpul - Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2015. 16:25h

Šampionski snovi Mančester sitija su po svemu sudeći završeni na "Enfldu", nakon što je Liverpul i nadigrao i pobijedio aktuelnog prvaka Engleske.

Derbi je završen rezultatom 2:1, uz pečat Filipea Kutinja, koji je donio trijumf evrogolom sa ivice kaznenog prostora u 75. minutu.

Prethodno, Liverpul je poveo još jednim fantastičnim pogotkom (strijelac je bio kapiten Džordan Henderson), a Siti sredinom prvog poluvremena poravnao preko Edina Džeka, kojeg je s golom spojio fenomenalni Serhio Aguero.

"Redsi" su nastavili sjajnu seriju u ligi, jer nisu izgubili već 11 utakmica, od čega su osam pobijedili. Ova današnja im je bila treća uzastopna.

"Mnogo su od starta sezone osporavali karakter ove ekipe, ali smo jednostavno samo pokušavali da nađemo ritam i balans. Sada je sve na svom mjestu, a posebno bih čestitao momcima na ambiciji da pobijede ovaj derbi nakon teške utakmice i napornog puta iz Istanbula", rekao je menadžer Liverpula Brendan Rodžers.

Liverpul se tako potpuno vratio u borbu za Ligu šampiona, jer je sada na 5. mjestu sa dva boda manje od četvrtoplasiranog Mančester junajteda, a tri od Arsenala, koji je na trećoj poziciji...

Siti (u čijem sastavu nije bilo Stevana Jovetića ni na klupi) ostao je na pet bodova manje od lidera Čelzija, koji ima i meč manje.

"Razliku su napravila dva prelijepa gola Liverpula. U prvom poluvremenu smo izjednačili i odmah poslije je Aguero pogodio stativu... Čelzi? Ovo je jedan korak unazad, ali ne pomišljamo na predaju, jer ima još dosta da se igra", istakao je Pelegrini.

A Arsenal je pobijedio Everton sa 2:0 i rane iz Evrope izliječio u domaćim okvirima.

Olivije Žiru se poslije revije promašaja protiv Monaka iskupio pogotkom u 39. minutu, a tačku na neizvjesnu utakmicu na "Emirejtsu" stavio je rezervista Tomaš Rosicki u 89.

Prve minute kao starter u dresu Arsenala odigrao je brazilski štoper Gabrijel Paulista, koji je u januarskom prelaznom roku stigao iz Viljareala.

Rezultati

Liverpul - Mančester siti 2:1 (Henderson 11, Kutinjo 75 - Džeko 25)

Arsenal - Everton 2:0 (Žiru 39, Rosicki 89)

Subota

Mančester junajted - Sanderlend 2:0

Vest Hem - Kristal Palas 1:3

Barnli - Svonsi 0:1

Njukasl - Aston Vila 1:0

Stouk - Hal 1:0

VBA - Sautempton 1:0

Odloženo

Lester - Čelzi

KPR - Totenhem

Bonus video: