Ljajić spasao Romu poraza protiv Sasuola, remi u Torinu

1 komentar(a)
Adem Ljajić, Foto: Reuters
Adem Ljajić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2014. 21:56h

Roma je prokockala veliku šansu da se potpuno približi Juventusu, ali joj i bod protiv Sasuola (2:2) jednak pobjedi nakon što je na poluvremenu gubila sa 2:0, a potom od starta drugog dijela imala igrača manje (isključen Danijele de Rosi).

Sve je mirisalo na poraz "vučice" koja s desetoricom nikako nije mogla da dođe do šanse, sve dok Žervinjo nije pogodio u ruku Šimea Vrsaljka i dobio penal.

Adem Ljajić ga je iskoristio u 78. i od tog trenutka je krenuo pohod domaćina na gol Sasuola, koji je nagrađen u sudijskoj nadoknadi.

Rađa Naingolan je proigrao Alesandra Florencija, koji je možda i bio u ofsajdu, a ovaj na drugoj stativi pronašao Ljajića koji nije pogriješio...

Sasuolo je, inače, poveo golom Simonea Zaze u 15. kada ga je napucao u nogu golman Rome Morgan de Sanktis, a isti igrač je samo tri minuta kasnije udvostručio prednost...

"Nakon 0:2 i situacije kada smo imali igrača manje skoro 40 minuta ne mogu da ne pohvalim ekipu. Ovaj bod je dobar rezultat i moramo da ga prihvatimo. Moram da kažem i da ovo nije bio meč u kojem je sve zavisilo od nas, jer je Sasuolo odličan protivnik", rekao je trener Rome Rugi Garsija.

Roma je ovim remijem propustili priliku da dođe na bod od Juventusa koji je sinoć odigrao neriješeno sa Fiorentinom.

Tako je nakon ovog kola odstojanje isto - „stara dama” ima tri boda više od ekipe aktuelnog vicešampiona.

Rezultat

Roma - Sasuolo 2:2 (Ljajić 78 (penal), 90+2 - Zaza 15, 18)

Torino - Palermo 2:2 (Martines 35, Glik 63 - Rigoni 16, Dibala 43)

Petak: Fiorentina - Juventus 0:0

Nedjelja: Napoli - Empoli (12.30 časova), Atalanta - Ćezena, Đenova - Milan, Parma - Lacio, Inter - Udineze (20.45).

Ponedjeljak: Kaljari - Kjevo, Verona - Sampdorija.

Bonus video: