Ljajić udaljen sa priprema jer nije pjevao “Bože pravde”

Po dobijanju informacije da Ljajić iz ličnih stavova nije pjevao himnu Srbije i da tu neće biti promjene, Siniša Mihajlović je saopštio igraču da se vrati kući", navodi FSS.
145 komentar(a)
Adem Ljajić, Foto: Reuters
Adem Ljajić, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.05.2012. 11:08h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović udaljio je danas sa priprema Adema Ljajića, pošto igrač nije htio da pjeva himnu pred početak utakmice sa Španijom.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je Ljajić tako prekršio Sporazum o ponašanju koji je Mihajlović uveo u nacionalni tim.

"Selektor je juče održao sastanak sa Ljajićem. Po dobijanju informacije da Ljajić iz ličnih stavova nije pjevao himnu Srbije i da tu neće biti promjene, Siniša Mihajlović je saopštio igraču da se vrati kući", navodi se u saopštenju FSS.

Nacionalni savez je prenio i da Ljajić nije zauvijek udaljen iz reprezentacije i da će moći da se vrati ako promijeni lični stav, obavijesti selektora i igrama i formom zasluži poziv.

"FSS je saopštio još na promociji Siniše Mihajlovića da će mu pružiti svu podršku na putu uspostavljanja novih pravila ponašanja u 'A' reprezentaciji, a to čini i ovom prilikom. Pjevanje nacionalne himne Srbije uoči utakmica je jedna od tačaka Sporazuma, a Ljajić je njegovim potpisom prihvatio da će se svih odredaba i pridržavati, što u subotu nije učinio", naveo je FSS.

Bonus video: