Lord Bendtner donio Superkup Volfsburgu

Nakon 2009. u kojoj su Grafite, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović i kompanija pokorili Bundes ligu, došao je red i na preostala dva trofeja u domaćim okvirima...
6 komentar(a)
Volfsburg, Foto: Reuters
Volfsburg, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2015. 20:53h

Volfsburg je pokazao zube Bajernu na startu nove sezone i osvojio trofej - „vukovi”, aktuelni osvajači Kupa Njemačke, sada imaju u vitrinama i pehar Superkupa nakon što su bili bolji od Bavaraca.

A slavili su nakon penala (6:5), jer je u regularnom dijelu bilo 1:1, iako je izgledalo da Bajern grabi ka trofeju.

Spasilac Volfsburga je zaboravljeni Niklas Bendtner - prvo je u 89. minutu majstorski pogodio na pas Kevina de Brujnea i izborio penale (Bajern je prethodno vodio pogotkom Roberta Levandovskog iz 49. minuta), a onda je i dao posljednji penal kojim je otklonio sve dileme oko pobjednika.

Volfsburg, koji je u ovom meču bio domaćin, prigrlio je tek treći pehar u istoriji, a drugi je osvojio prije nešto manje od dva mjeseca kada je u finalu Kupa savladao Borusiju iz Dortmunda.

Nakon 2009. u kojoj su Grafite, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović i kompanija pokorili Bundes ligu, došao je red i na preostala dva trofeja u domaćim okvirima... Ko zna, možda je Bajern dobio novog ozbiljnog konkurenta za sezonu koja je počela...

U penal seriji je jedini promašio Ćabi Alonso. Tačnije, njegov šut je u drugoj seriji akrobatski nogom zaustavio belgijski golman Koen Kastels.

Bajern je treći put zaredom izgubio prvi zvanični meč u sezoni, nakon što je prethodna dva puta u Superkupu bolja bila Borusija.

Velikan iz Minhena je ostao na četiri trofeja u ovom takmičenju, u kojem su najtrofejniji "milioneri" sa pet trijumfa.

Bonus video: