Lovćen i Hajduk 17. novembra igraju prijateljski meč

Lovćen i Hajduk u prošlosti su odigrali sedam mečeva – jednom je slavio cetinjski klub, a četiri susreta završena su pobjedom Splićana
73 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2013. 10:55h

Prijateljski fudbalski meč između Lovćena i Hajduka iz Splita, koja treba da se odigra u čast stogodišnjice postojanja Lovćena, zakazan je za 17. novembar, saopšteno je nakon dogovora gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Bogdanovića i predsjednika uprave splitskog kluba Marina Brbića.

Slučajno ili ne, ova fudbalska predstava biće održana samo dan nakon lokalnih izbora u tom gradu.

Veliki sportski događaj na Obilića poljani, kako je to ranije bilo najavljeno, organizovaće FK Lovćen i Prijestonica Cetinje, čime će na još jedan način biti obilježen zlatni jubilej najstarijeg sportskog kolektiva u državi.

"Proteklih dana postigli smo dogovor o datumu i preostaje da se posvetimo organizaciji utakmice koja će predstavljati krunu proslave stoljeća postojanja Lovćena. Vjerujem da ne treba podsjećati da je Hajduk najveći fudbalski klub koji će gostovati na Cetinju u posljednjih četvrt vijeka i stoga očekujemo da ćemo 17. novembra prisustvovati velikom sportskom spektaklu, ne samo na našem stadionu, već i u čitavom gradu", rekao je Bogdanović.

Fudbalska utkamica počeće u 14 časova, a kako je riječ o utakmici kojom će biti proslavljen veliki jubilej, u opticaj će biti puštene ulaznice, koje će biti prodavane po simboličnoj cijeni.

Lovćen i Hajduk u prošlosti su odigrali sedam mečeva – jednom je slavio cetinjski klub, a četiri susreta završena su pobjedom Splićana.

Bonus video: