Lovćenu bodovi spasa u Nikšiću

Umjesto očekivane radosti, kraj Bistrice muk - od optimističkih najava ostale su lijepe želje i preteška realnost, pošto je nakon novog poraza sve izvjesni put u drugoligaški rang.
79 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Jablan, Foto: Savo Prelević
Ivan Jablan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.04.2011. 22:20h

Umjesto očekivane radosti, kraj Bistrice muk - od optimističkih najava ostale su lijepe želje i preteška realnost, pošto je nakon novog poraza sve izvjesni put u drugoligaški rang. Zbunjeni u defanzivi, nepovezani na sredini i nedorečeni u završnici, fudbaleri Sutjeske zasluženo su ostali bez bodova u meču protiv Lovćena, koji je dokazao da želja, htjenje i lavovska borbenost donose rezultat.

- Nakon ovog poraza teško je bilo šta reći. Fudbalerima Lovćena čestitam na zasluženoj pobjedi. Što se tiče moje ekipe dobro smo počeli meč. Imali smo nekoliko poluprilika i stopostotnu šansu Pejovića. Ključni igrači nijesu izdržali tempo protivnika zbog čega smo poraženi. Sada se moramo okrenuti sledećim utakmicama. Glavni cilj nam je da dođemo do baraža - kazao je trener Sutjeske Dragan Mijanović.

Prvu šansu na utakmici imali su domaći - iskosa sa lijeve strane Luka Bakoč je odlično šutirao, a Jovan Perović još bolje intervenisao. U 10. minutu Nikolić je sa svoje polovine dubinskom loptom uposlio Todorovića, koji je isuviše oklijevao u šesnestercu gostiju, tako da je šansa otišla u nepovrat. Tri minuta kasnije gosti su odgovorili - iskosa sa lijeve strane Jablan je snažno šutirao, ali je lopta prohujala iznad prečke. Najbolju šansu na utakmici Sutjeska je imala u 39. minutu - Dubljević je sa desne strane uputio idealan centaršut za Pejovića, koji se uplašio šanse.

Na izmaku prvog dijela sijevnula je kontra Cetinjana. Iz duela sa Jablanom, golman Sutjeske Lakićević je izašao kao pobjednik.

Nakon odmora gosti su preuzeli inicijativu i kontrama „razbili” Sutjesku. U 63. minutu neopreznost defanzivaca domaćih iskoristio je Ivan Jablan, koji je sa ivice šesnesterca lobovao istrčalog Lakićevića. Vođstvo Cetinjana potpuno je paralisalo Nikšićane, budući da do kraja meča nijesu ozbiljnije priprijetili, dok su nadmoćni gosti potvrdili dominaciju u 88. minutu - drugi gol na utakmici postigao je Jablan, preciznim udarcem sa 15 metara.

Prije tog pogotka, Miloš Stevović se poigrao sa odbranom Sutjeske, ali je, na sreću Nikšićana, od gotovog napravio veresiju.

- Utakmica je bila bitna za oba rivala. Prvo poluvrijeme je bilo ravnopravno, ali ne i nastavak meča jer smo odigrali izvrsno na taktičkom planu. Kontrama i dubinskim loptama po širini smo uspjeli da postignemo dva gola. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri. Želim mu sve najbolje u nastavku prvenstva - rekao je trener Lovćena Marko Marković.

Bonus video: