Lovćenu prija more, savladan i Rudar

Dvostruki strijelac za Cetinjane bio je Nikola Draganić (jednom iz penala), a u strijelce se upisao i Turković. Sa druge strane, Nerić i Stojanović su postigli golove za Rudar
69 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2013. 20:53h

Na Jazu, koji je ovih dana centar fudbalskih zbivanja u Crnoj Gori, “pršti” od kontrolnih mečeva. A veoma sadržajan subotnji program obilježili su fudbaleri Lovćena, koji su nakon ubjedljivog trijumfa nad Mogrenom od prije nekoliko dana, slavili i protiv Rudara (3:2). Tim iz prijestonice koji je bio pred kolapsom na kraju prošle godine, nagovijestio je da se neće lako odreći elitnog ranga u godini velikog jubileja (stogodišnjice postojanja).

"Uvijek je lijepo kada se pobijedi, to je i smisao sporta. Utakmica je bila dobra, sa puno šansi... Obje ekipe su dobro trčale za ovu fazu priprema. Probaćemo da izborimo opstanak sa timom u kojem ima puno mladih igrača. A ukoliko ne uspijemo u tome, jer smo objektivno u velikom zaostatku, pokušaćemo da se vratimo u Prvu ligu sa mladim snagama", kazao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

Dvostruki strijelac za Cetinjane bio je Nikola Draganić (jednom iz penala), a u strijelce se upisao i Turković. Sa druge strane, Nerić i Stojanović su postigli golove za Rudar.

"Iako smo igrali prijateljski meč, ne stavljam po strani rezultat, i iz tog ugla sam nezadovoljan. Bilo mi je bitno da vidim kako se igrači ponašaju, kako se kreću... U drugom poluvremenu dao sam šansu mlađim igračima koji ne igraju mnogo, i nisu opravdali očekivanja", rekao je Nikola Rakojević, trener Rudara.

Za Lovćen, starteri su bili: Dragojević, Mirković, V. Martinović, Tatar, Vujović, I. Martinović, Bošković, Hočko, Radović, Đurišić, Petrović. Igrali su još: Stanojević, Marković, Turković, Vušurović, M. Draganić, N. Draganić, Radulović, Halilović, Ćeranić, Perović.

Rudar je počeo utakmicu u sastavu: Vukliš, Popović, Bambur, Alić, Damjanović, Rustemović, Vlahović, Brnović, M. Jovanović, Igumanović, Krkeljić. Igrali su još: Jelovac, Nerić, Jeknić, Šćepanović, Plakalo, Bojić, Šljivančanin.

Mogren poražen od „romantičara”

Mogren je pretrpio i drugi poraz na Jazu, ovog puta od OFK Beograda. Budvani su bili bezopasni po protivnički gol, dok “romantičari” nisu imali velikih šansi, ali su često prijetili u prvom dijelu. A upornost su naplatili u nastavku, u 64. minutu - Škrbić je odlično “poklopio” loptu nakon asistencije Tufegdžića i odlučio pobjednika.

Za beogradsku ekipu od početka su nastupili svi crnogorski internacionalci - Petar Grbić, Vladan Adžić i Dragan Bogavac, te povremeni reprezentativac Nemanja Nikolić.

Šef struke Mogrena Branislav Milačić nije brinuo zbog poraza...

"Ne interesuje me to što smo izgubili, bilo je puno trčanja, a imamo još problema u segmentu pas-igre. U prvom dijelu protivnik nije ništa napravio, baš kao ni mi, dok smo u nastavku zaigrali sa puno mlađih igrača... Za mene je ovo bila uspješna proba", rekao je Milačić.

Mogren je počeo meč u sastavu: Todorović, Ivanović, Bojić, Radišić, Popović, Mirković, Zlatičanin, Pržica, Grbović, M. Đurović, Vujović. Igrali su još: Milošević, Đoković, Zec, Baošić, Lalošević, Ćosić, Racković, Rudović, Nuhodžić.

Za OFK Beograd su nastupili: Lukač, Petković, Mijić, Vasiljević, Adžić, Nikolić, Trivunović, Čavrić, Grbić, Pavlović, Bogavac. Igrali su još: Ostojić, Stanojević, Punoševac, Božović, Gajević, Gajić, Pavlovski, Tufegdžić, Škrbić, Jovanović, Paločević.

Remi Budućnosti i Petrovca

Serija kontrolnih mečeva na Jazu počela je remijem između Budućnosti i Petrovca (2:2). Za aktuelnog šampiona Crne Gore strijelci su bili Nikač i Mugoša, dok je Zvicer postigao oba gola za Petrovčane. Starteri u timu Budućnosti bili su: Agović, Kamberović, Radunović, Peković, Tomković, N. Vukčević, Flavio, Bošković, M. Vukčević, Adrović, Nikač. Igrali su još: Ljuljanović, Boris Kopitović, Orahovac, Milošević, Rogošić, Kalezić, Golubović, Ilinčić, Mugoša, Cmiljanić, Bojan Kopitović.

"Rezultat nije presudan u ovom dijelu priprema, bilo nam je važno da vidimo druge stvari. Zadovoljan sam kako ekipa napreduje, prisutan je voljni momenat, volio bih da to zadržimo", kazao je Radisav Dragićević, trener Budućnosti.

Za Petrovac, nastupili su: Popović, Radulović, Čelebić, Mihailović, Mrvaljević, Šofranac, Golubović, Đukić, Jablan, Muhović, Zvicer. Igrali su još: Lakić, Pepić, Perutović, Pejaković, Vujačić, Grbović.

"Zadovoljni smo prvom jakom provjerom, pogotovo jer smo još u ranoj fazi priprema. Moramo da budemo veoma zadovoljni prvim poluvremenom - ekipa je u tom dijelu igre izgledala odlično protiv jakog rivala. U drugom dijelu je došlo do malog pada što je potpuno normalno za ovu fazu priprema. Potrudićemo se da sve te greške ispravimo već u narednim mečevima", rekao je Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Petrovčani će, međutim, nastaviti pripreme bez jednog od nosilaca igre...

"Hendikep je odlazak Nenada Jovanovića koji je na pragu potpisivanja ugovora sa BSK-om", zaključio je Marčić.

Galerija

Bonus video: