Lučesku: Dobro poznajem igrače Crne Gore i očekujem spektakl

"Vjerujem da će biti prava utakmica, spektakularna. Izvjesno je i da će oba tima biti izmijenjena u odnosu na prethodne mečeve, ali sam siguran da to neće pokvariti ritam utakmice", dodao je iskusni rumunski stručnjak
65 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2018. 17:50h

Turska je u Podgoricu došla da nastavi proces stvaranja reprezentacije i prepoznatljivog sistema igre - poručio je na večerašnjoj konferenciji za medije selektor Mirčea Lučesku.

Turci su u petak savladali Republiku Irsku sa 1:0 u Antaliji golom Mehmeta Topala, a rna Gora ima poštovanje pred sjutrašnji duel pod Goricom.

"Znam da je Crna Gora dobar tim, ali mislim da još nisje dostigla najbolju formu i da će u budućnosti biti sve bolja. Naš protivnik ima mlad tim i u naredne dvije godine očekujem najbolja izdanja ekipe u kojoj poznajem gotovo sve pojedince pojedinačno", rekao je Lučesku.

Ne krije - na stadionu pod Goricom očekuje spektakl.

"Vjerujem da će biti prava utakmica, spektakularna. Izvjesno je i da će oba tima biti izmijenjena u odnosu na prethodne mečeve, ali sam siguran da to neće pokvariti ritam utakmice", dodao je iskusni rumunski stručnjak.

Turske novinare je uglavnom zanimala atmosfera unutar i oko reprezentacije, pa nisu mnogo marili za meč sa Crnom Gorom. Lučesku je strpljivo odgovarao...

"Svi žele da igraju za nacionalni tim i svi misle da zaslužuju mjesto. A ne mogu svi da budu tu. Mi smo u procesu stvaranja najbolje ekipe, prepoznatljive igre i sistema u kojem nećemo mnogo mariti ko nam je protivnik, već pokušati da dominiramo. Dovoljno sam iskusan da znam kako se to radi, ali reprezentacija i klub nije isto - to svi moramo da znamo", kazao je Lučesku i dodao:

"I protiv Crne Gore i svih rivala želim da vidim entuzijazam na terenu kada je u pitanju moj tim. Znam da imamo dobre igrače, ali moramo da stvorimo kompaktan kolektiv", kaže nekadašnji trener Galatasaraja i Bešiktaša, koji je na stadionu pod Goricom 1990. godine vodio Dinamo iz Bukurešta protiv Partizana.

Džengiz Under, zvijezda Rome, pod znakom je pitanja za večerašnji meč.

"Ko god da bude igrao daće maksimum", istakao je Under i pomenuo dosadašnji tok sezone u Rimu:

"Početak je bio težak, najviše zbog nepoznavanja italijanskog jezika. Sada sve dolazi na svoje mjesto", poručio je 20-godišnji krilni napadač.

Galerija

Bonus video: