Lućesku nasljednik Stramaćonija u Interu?

Morati je, navodno, siguran da bi on mogao da "pokrene" novi projekat koji je kod Stramaćonija počeo, ali nije zaživio zbog velikih grešaka u transfer politici
1 komentar(a)
Lućesku, Foto: Reuters
Lućesku, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2013. 16:21h

Dani Andree Stramaćonija na klupi Interu su odbrojani i gotovo sigurno ide na kraju sezone ako ne osvoji treće mjesto.

Ne bi bilo čudo ni da ga Masimo Morati smijeni prije kraja sezone, a italijanski mediji već sedmicama traže rješenja za mjesto trenera milanskog kluba.

Kako je otpao dolazak Dijega Simeonea, koji je produžio ugovor sa Atletikom, Morati sada ima četiri imena u vidu - prema pisanju Italijana, to su Valter Mazari (sigurno u maju napušta Napoli), Loran Blan, Siniša Mihajlović i Mirćea Lućesku.

Prva trojica se već dvije godine pominju kao kandidati, i oni nisu novost, ali jeste rumunski stručnjak koji na kraju sezone napušta Šahtjor.

Morati je, navodno, siguran da bi on mogao da "pokrene" novi projekat koji je kod Stramaćonija počeo, ali nije zaživio zbog velikih grešaka u transfer politici.

To bi, tačnije, bio Lućeskuov povratak u Inter, jer je klub vodio i u sezoni 1998/99. Istina, tada se 67-godišnji trener na "Đuzepe Meaci" zadržao svega nekoliko mjeseci.

Danas je katalonski "Mundo deportivo" objavio i novu bombu - piše o mogućem povratku Žozea Murinja na kraju sezone, ali je pitanje koliko je to u ovom trenutku realno. Jer, teško je vjerovati da bi Specijalni prihvatio da se vrati u trenutku kada Inter nema konkurentnu ekipu ni za Seriju A, a kamoli za Ligu šampiona.

Bonus video: