Lučesku odlazi, Hadži novi trener - Vijesti.me
MIJENJAJU SELEKTORA

Lučesku odlazi, Hadži novi trener

Iako Lučesku nije potvrdio da napušta reprezentaciju, većinski vlasnik Rapida Georgi Kopos izjavio je da je Lučesku jutros potpisao ugovor na četiri godine sa tim klubom

Selektor fudbalske reprezentacije Rumunije Razvan Lučesku napušta tu funkciju i prelazi na mjesto trenera Rapida, a novi selektor Rumuna biće proslavljeni fudbaler te zemlje Georgi Hadži, prenose danas rumunski mediji.

Iako Lučesku nije potvrdio da napušta reprezentaciju, većinski vlasnik Rapida Georgi Kopos izjavio je da je Lučesku jutros potpisao ugovor na četiri godine sa tim klubom u kojem je već bio trener.

Predsjednik Fudbalske federacije Rumunije Mirčea Sandu sinoć je izjavio da će na čelu reprezentacije i dalje biti Lučesku.

Lučesku je poslije pobjede nad BiH od 3:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. sinoć rekao da je vrlo zadovoljan igrom tima. On je ipak dodao da su od njegovog dolaska na čelo reprezentacije 2009. godine počeli zlobni komentari i stvaranje neprijatne atmosfere oko njega i tima.

Predstavnici Fudbalske federacije Rumunije sada pokušavaju da ubijede Lučeaskua da ne napusti reprezentaciju, ili da je bar predvodi na zakazanim mečevima u Americi.