Ludilo u Minhenu: Levandovski dao pet golova za devet minuta!

Levandovski je sve uradio od 52. do 60. minuta, pa je "Alijanc arena" umjesto derbija koji na kraju može da bude bitan i za titulu dobila šou jednog čovjeka...
13 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Beta/AP
Robert Levandovski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.09.2015. 20:03h

Mučenje u prvom poluvremenu, gol minusa protiv Volfsburga..., sve je za Bajern izgledalo loše, ali se okrenulo onog trenutka kada je Pep Gvardiola u igru poslao Roberta Levandovskog.

A kako će mu Poljak vratiti, Katalonac nije mogao ni da sanja - napadač Bavaraca je postigao pet golova za devet minuta i lansirao šampiona Njemačke ka trijumfu (5:1).

Levandovski je sve uradio od 51. do 60. minuta, pa je "Alijanc arena" umjesto derbija koji na kraju može da bude bitan i za titulu, dobila šou jednog čovjeka.

Leva je imao još dvije velike šanse da popravi golgeterski učinak, ali bilo je dovoljno - na kraju je dobio ovacije prepunog stadiona, ali i primio čestitke saigrača, protivnika i sudija...

"Ovo je nevjerovatno. Nisam mogao ni da pretpostavim da me sve ovo čeka kada sam ulazio u igru. Samo sam želio da šutiram, nisam razmišljao ni o čemu sem o trijumfu. A na kraju je ispalo čudesno", rekao je Levandovski.

A ako je uopšte i bitno, "vukovi" su na poluvremenu vodili sa 1:0 pogotkom Danijela Kaliđurija u 26. minutu.

"Šta se dogodilo? Ne znam, možda nikada neću ni shvatiti ovu utakmicu", kazao je začuđeni Gvardiola, koji je peti gol proslavio držeći se za glavu.

Levandovski je prvi igrač u istoriji Bundeslige koji je ušao s klupe i dao pet golova. U Njemačkoj niko nije dao pet pogodaka od 1991. godine kada je to uradio bivši napadač Duizburga Mihael Tenis.

Golove asa Bajerna pogledajte ovdje.

Rezultati

Bajern - Volfsburg 5:1 (Levandovski 51, 52, 55, 57, 60 - Kaliđuri 26)

Darmštat - Verder 2:1 (Vagner 30 (penal), 84 - Johanson 19)

Herta - Keln 2:0 (Ibišević 43, 90+4)

Ingolštat - Hamburger 0:1 (Gregorič 87)

Srijeda

Borusija M. - Augsburg

Bajer - Majnc

Hanover - Štutgart

Hofenhajm - Borusija D.

Šalke - Ajntraht.

Bonus video: