Ludogorec uništio Zvezdine snove, Dinamo siguran u Tbilisiju

Bugari dali srpskom šampionu šest golova u dvije utakmice
8 komentar(a)
Crvena zvezda - Ludogorec, Foto: Mozzartsport.com
Crvena zvezda - Ludogorec, Foto: Mozzartsport.com
Ažurirano: 02.08.2016. 21:18h

Crvena zvezda nije uspjela, Ludogorec je uništio snove bivšeg prvaka Evrope da može da se domogne Lige šampiona.

Bugari su u Beogradu pobijedili nakon produžetak sa 4:2 (2:2 u regularnom dijelu) i zasluženo stigli do plej-ofa, jer su bili mnogo bolji rival od domaćina na prepunom stadionu "Rajko Mitić".

Počelo je odlično za tim Miodraga Grofa Božovića, jer je Donald u 17. minutu donio prednost.

U 24. je poravnao Kafu, a preokret je donio Vanderson u 40. minutu.

Ibanjes je sa bijele tačke poravnao na 2:2, obezbijedio produžetke, ali je u njima dilema trajala svega nekoliko minuta - Vanderson u 92, pa u 97. kompletirao je het-trik i utišao domaće navijače.

Prošao je i Dinamo iz Zagreba, koji s klupe predvodi bivši selektor Crne Gore Zlatko Kranjčar.

Zagrepčani su nakon 2:0 kod kuće, i u Tbilisiju savladali imenjaka iz Gruzije - jedini pogodak dao je supertalentovani Marko Rog, koji će do kraja prelaznog roka gotovo sigurno biti prodat (vjerovatno u Napoli).

"Ispunili smo prvi cilj, sada ne želimo da se zadovoljimo samo plasmanom u plej-of. Šanse da se domognemo Lige šampiona zavisiće i od protivnika", rekao je Kranjčar i jasno stavio do znanja koga ne želi u narednoj rundi:

"Olimpijakos ne želim nikako", kazao je popularni Cico.

Rozenborg je imao gol prednosti iz prve utakmice (2:1) pred gostovanje na Kipru APOEL-u, devedeset minuta je čuvao 0:0 i bio na korak od plasmana, a onda je doživio brodolom - domaćin je u desetak minuta sudijske nadoknade dao tri gola (Janiotas, Vander i De Vinćenti) i stigao na korak od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

Prošao je i češki Plzenj, i to zahvaljujući golu u gostima protiv Karabaga. Nakon 0:0 u prvom duelu sinoć je u Azerbejdžanu bilo 1:1, a Čehe je ka baražu lansirao gol Krmenčika u 85. minutu.

Irski Dundalk je eliminisao BATE Borisov...

Rezultati

Crvena zvezda - Ludogorec 2:4 - nakon produžetaka (prvi meč 2:2)

Dundalk - BATE 3:0 (0:1)

Dinamo Tbilisi - Dinamo Zagreb 0:1 (0:2)

APOEL - Rozenborg 3:0 (1:2)

Karabag - Plzenj 1:1 (0:0);

Srijeda: Kopenhagen - Astra (1:1), Steaua - Sparta Prag (1:1), Hapoel Ber Ševa - Olimpijakos (0:0), Jang Bojs - Šahtjor (0:2), PAOK - Ajaks (1:1), Salcburg - Partizani (1:0), Anderleht - Rostov (2:2), Seltik - Astana (1:1), Legija - Trenčin (1:0), Monako - Fenerbahče (1:2).

Bonus video: