Luis Aragones završio trenersku karijeru

"Teško mi je da vodim treninge, pa sada možete da pričate o radu Luisa Aragonesa iz prošlosti. Neću više biti trener", rekao je 75-godišnji Aragones
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2013. 21:48h

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Aragones saopštio je danas da je završio trenersku karijeru.

Aragones je sa Španijom osvojio Evropsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švajcarskoj i smatra se zaslužnim za "zlatnu eru" španskog reprezentativnog fudbala, pošto je "crvena furija" sa selektorom Visenteom del Boskeom poslije toga osvojila i Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi i Evropsko u Ukrajini i Poljskoj dvije godine kasnije.

"Teško mi je da vodim treninge, pa sada možete da pričate o radu Luisa Aragonesa iz prošlosti. Neću više biti trener", rekao je 75-godišnji Aragones, prenijeli su španski mediji.

Aragonesa su svojevremeno kritikovali španski mediji jer je iz ekipe izbacio zvijezde Raula i Mičela Salgada i uveo mlađe igrače i igru kratkih pasova koja je donijela uspjeh Barseloni.

On je poslije osvajanja Evropskog prvenstva 2008. godine napustio mjesto selektora i preuzeo turski Fenerbahče s kojim nije imao uspjeha i bez kluba je od 2009. godine.

"Moje godine su jedan od razloga zbog kojih sam odlučio da završim karijeru, a odluka nije bila teška. Kada sam otišao iz Turske znao sam da će mi biti teško da nastavim, ali sada je zaista kraj", rekao je Aragones.

Aragones je u karijeri trenirao i Atletiko Madrid, Betis, Espanjol, Barselonu, Sevilju, Ovijedo, Majorku i Valensiju.

Bonus video: