Luiz Adrijano pauzira jednu utakmicu zbog nesportskog gola

Adrijano je u pobjedi Šahtjora (5:2) bio trostruki strijelac, ali je prvi pogodak postigao suprotno pravilima fer-pleja.
0 komentar(a)
Luiz Adrijano, Foto: Beta/AP
Luiz Adrijano, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.11.2012. 23:25h

Zbog nesportski postignutog gola na utakmici Lige šampiona protiv danskog Nordsijlanda, disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je napadača Šahtjora iz Donjecka Luiza Adrijana jednom utakmicom neigranja.

Adrijano je u pobjedi Šahtjora (5:2) bio trostruki strijelac, ali je prvi pogodak postigao suprotno pravilima fer-pleja.

Podsjećanja radi, na utakmici u Danskoj prošle nedjelje, nakon što su domaći fudbaleri izbacili loptu poslije povrede jednog ukrajinskog igrača, Vilijan im je vratio loptu, ali je Adrijano prekinuo njegovo dodavanje, zaobišao iznenađenog golmana i ubacio loptu u mrežu.

Sudija je priznao pogodak, a igrači Nordsjilanda žestoko su reagovali na nesportski potez brazilskog napadača.

Trener Šahtjora Mirčea Lučesku pokušao je kasnije da opravda svog fudbalera tvrdnjom da je reagovao instinktivno, a kapiten Darijo Srna protumačio je da je njegov saigrač nesvjesno dospio u centar pažnje. Adrijano je bio izjavio da nije vidio kompletnu akciju i da mu nije bila namjera da učini gest suprotan fer-pleju.

Šahtjor je u veoma teškoj E grupi Lige šampiona već obezbijedio plasman u osminu finala, a Adrijano će zbog kazne UEFA propustiti meč posljednjeg kola 5. decembra u Donjecku, kada njegov klub dočekuje torinski Juventus.

Bonus video: