Luka Mirković: Igraćemo hrabrije u Ukrajini

Fudbaleri Budućnosti danas stižu u Zaporožje, sinoć trenirali i spavali u Istanbulu
1673 pregleda 1 komentar(a)
Ekspedicija Budućnosti na aerodromu u Istanbulu
Ekspedicija Budućnosti na aerodromu u Istanbulu

Od izvještača TV Vijesti

Sa objektivno vrlo malim šansama za prolaz, ali bez bijele zastave, fudbaleri Budućnosti su preko Istanbula krenuli su za Ukrajinu, na revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Zarje.

Ekipa Branka Brnovića doputovala je juče na Bosfor, koji je bio prolazna stanica ka mjestu odigravanja meča (“Slavutić arena”, Zaporožje).

Nije bilo praznog hoda za Podgoričane, koji su sinoć odradili trening na stadionu “Fatih Terim” u Istanbulu, domu fudbalera Bašakšehira.

Reprezentativni vezista Luka Mirković vjeruje u bolje izdanje “plavih” protiv rivala koji nije bez loših strana.

- Moramo da odigramo mnogo bolje nego u Podgorici. Upoznali smo ekipu Zarje. Vidjeli smo da i oni imaju mana. Ostali smo dužni i sebi i navijačima i sada treba kvalitetnije da odigramo u revanšu - rekao je Mirković za “Vijesti”.

“Plavi” su prije pet dana pod Goricom poraženi 3:1 i u taboru osvajača Kupa Crne Gore svjesni su da je ukrajinski tim u mnogo boljem položaju pred revanš na svom terenu.

Ipak, igra iz većeg dijela drugog poluvremena prvog meča pod Goricom, daje nadu Podgoričanima da bi mogli da odigraju dobru utakmicu u Ukrajini.

- Odigraćemo hrabrije. Neophodno je da damo maksimum, da vjerujemo tih 90 minuta. Vidimo da se dešavaju iznenađenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Možemo i mi da budemo jedno od tih iznenađenja. Rezultat jeste na njihovoj strani, ali možemo da odigramo bolje. U Podgorici smo i pored poraza imali šanse. Zbog toga vjerujemo u pozitivan rezultat - ocijenio je Mirković.

Za predstojeći evropski izazov trener Branko Brnović moći će da računa na 18 fudbalera. Dobra vijest je da se oporavio bivši reprezentativac Petar Grbić i da će konkurisati za tim.

Izostaće povrijeđeni Aleksandar Vujačić, Igor Ivanović, Slavko Damjanović, kao i mladi Dušan Bakić, koji je zbog virusa u posljednjem trenutku odustao od puta za Ukrajinu.

Podgorički tim put ka Zaporožju nastavlja danas, u ranim jutarnjim satima, a utakmica protiv Zarje čeka ih sjutra od 18 sati po našem vremenu.

Bonus video: