Lukaku se osvetio Čelsiju, Dijego Kosta ujeo Barija

Everton je savladao Čelsi 2:0 i pridružio se Kristal Palasu u polufinalu prestižnog takmičenja.
0 komentar(a)
Lukaku, Foto: PA
Lukaku, Foto: PA
Ažurirano: 12.03.2016. 22:59h

Došao je u Čelsi sa 18 godina kao veliki talenat, vunderkind u napadu, ali je u Londonu ostao kratko i nezapaženo - Romelo Lukaku, sada 22-godišnjak, juče je dočekao najslađu osvetu. Postigao je oba gola za Everton, u 77. i 82. minutu, svoj bivši klub eliminisao u četvrtfinalu FA kupa i zapečatio mu sezonu bez trofeja, vjerovatno i bez plasmana na evropsku scenu naredne sezone.

Everton je slavio 2:0 i pridružio se Kristal Palasu u polufinalu najstarijeg takmičenja na svijetu.

Čelsi je doživio prvi poraz na domaćoj sceni pod vođstvom Gusa Hidinka, a prije tri dana završio je i nastup u Ligi šampiona.

"Ne, ne mislim da sam imao bilo šta da dokazujem ljudima iz Čelsija. Naprotiv. Bio sam tamo kada sam imao 18 godina, naučio da budem profesionalac i uvijek sam zahvalan mom bivšem klubu", kazao je Lukaku.

Osim po dva gola belgijskog napadača, duel na „Gudison parku” će se pamtiti po isključenju Dijega Koste, dva minuta nakon drugog gola Evertona.

Razlog je bizaran - Španac rođen u Brazilu je ujeo za vrat nekadašnjeg reprezentativca Engleske Gareta Barija!

Napadača Čelsija čeka žestoka kazna, a osude engleske javnosti i medija počeli su odmah nakon utakmice.

"Želim da budem pravedan prema Kosti tako što neću izjaviti ništa tim povodom prije nego što odgledam snimak. Jednostavno, nisam vidio spornu situaciju - kazao je Hidink, trener Čelsija.

Menadžer Evertona, Roberto Martines, „vidio je bolje”.

"Isključenje Koste je pravedno, ali to nije momenat koji je odlučio utakmicu. Već smo vodili sa 2:0. Bio je emotivan meč", kazao je Španac.

Osim Evertona, plasam u polufinale FA Kupa u petak veče je obezbijedio Kristal Palas (slavio na gostovanju Redingu 2:0), dok se dva preostala četvrtfinala igraju danas - Arsenal će ugostiti Votford, a Mančester junajted dočekati Vest Hem.

Bonus video: