Lukina Sampdorija nemoćna sa dva igrača manje

Inter sa dva igrača više savladao Sampdoriju sa 2:0 i plasirao se u četvrtfinale Kupa Italije
0 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Beta-AP
Luka Đorđević, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.01.2015. 22:41h

Hram fudbala, „Đuzepe Meaca”, velikim slovima će biti upisan u karijeri 20-godišnjeg Budvanina. Luka Đorđević je na terenu na kojem stanuje devet evropskih titula šampiona, prvi put bio starter u dresu Sampdorije.

Inter je u osmini finala Kupa bio bolji od kombinovanog sastava Siniše Mihajlovića sa 2:0, a osim neuigranosti te postave gostiju, crnogorskog reprezentativca je da uradi nešto više spriječio i start Nenada Krstičića, zbog kojeg je Sampdorija imala igrača manje već od 12. minuta.

Mihajlovićev plan da Đorđević bude podrška Stefanu Okaki, raspao se sa igračem manje na terenu, i goste je rezultatskog debakla spasao raspoloženi argentinski golman Serhio Romero. On je u 37. minutu odbranio i penal zemljaku Mauru Ikardiju.

Ipak, Inter je u 71. minutu preko tek pristiglog pojačanja iz Bajerna, Džerdana Šaćirija došao u vođstvo, a nakon isključenja Poljaka Pavela Všoleka u 77. minutu, deset minuta kasnije je Ikardi postavio konačan rezultat.

A Đorđević je na početku sezone iz Zenita došao u Sampdoriju, ali je zbog problema sa povredom uspio da se nametne za prvi tim tek početkom ove godine. Đorđević je debitovao u posljednjem kolu Serije

A, kada je ušao u sudijskoj nadoknadi u gostovanju u Parmi, koje je Sampdorija dobila sa 2:0.

Bonus video: