Mađari okrenuti Slovačkoj: Bitna je Crna Gora, ali čeka nas možda i meč godine

"Svaki protivnik zahtijeva poštovanje, igrači ne smiju da biraju utakmice, zato idemo redom: prvo Crna Gora, pa onda Slovačka", rekao je selektor Marko Rosi
2478 pregleda 0 komentar(a)
Selektor Mađarske Marko Rosi, Foto: Hungary today
Selektor Mađarske Marko Rosi, Foto: Hungary today
Ažurirano: 04.09.2019. 19:46h

Fudbalska reprezentacija Mađarske je došla u Podgoricu da napravi pravu uvertiru za nastavak kvalifikacija i meč sa Slovačkom u ponedjeljak koji je od ogromnog značaja, poruka je selektora Marka Rosija.

"Bio bih lud kada bih rekao da je utakmica sa Crnom Gorom jednako važna kao ona što nas čeka sa Slovačkom, ali je i pored toga veoma bitna. Jer, igrači ne smiju da biraju utakmice, zato idemo redom: prvo Crna Gora, pa onda Slovačka", rekao je Rosi.

Crnogorska reprezentacija je tim koji zahtijeva poštovanje, tvrdi nekadašnji defanzivac Breše, Sampdorije, Ajntrahta iz Frankfurta...

"Crna Gora je opasan rival, ima veoma brze igrače i moramo da budemo oprezni. Kao i što je bio slučaj do sada - zahtijevam od moje ekipe stav i koncentraciju na terenu. Ovo je veliki ispit, pogotovo za nekoliko igrača koji će debitovati. Svi koji su tu zaslužili su šansu, na njima je da je sada iskoriste", kaže Rosi.

Mađarska je trenutno najbolji tim u grupi E kvalifikacija za Euro, u kojoj su i Hrvatska, Slovačka, Vels... U seriji je od tri pobjede - pobjeđivala je Hrvate, Azerbejdžan i Vels. Jedini poraz upisala je na startu, upravo od Slovaka.

"Dobar period je iza nas, zahvaljujući tome smo došli u situaciju da sada možemo da kažemo da je duel sa Slovacima možda i utakmica godine. Nemoguće je ne misliti o Slovačkoj, ali moja obaveza je da ubijedim igrače da je sada bitna samo Crna Gora", istakao je Rosi, koji je selektor Mađarske od juna prošle godine.

Štoper Vili Orban, prvotimac njemačkog Lajpciga, bio je dvostruki strijelac u trijumfu nad Azerbejdžanom prije tri mjeseca.

"Crna Gora je odličan test za ono mnogo važnije što slijedi. Ne mislimo o tome da li je utakmica prijateljska ili ne, došli smo ovdje da igramo svoju igru. Bitan je svaki protivnik, bitno je da budemo na nivou i da dodatno podignemo samopouzdanje za naredne izazove", rekao je 26-godišnji Orban.

Bonus video: