Madrid u crveno-bijelom

Atletiko slavio 2:1 u produžetku, golom Mirande u 98. minutu. Krah Reala na kraju sezone, isključenja za Murinja i Ronalda
3 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2013. 23:08h

Jedna je tradicija morala da bude srušena! Više sreće u madridskom finalu Kupa kralja imao je Atletiko, koji je u produžecima prekinuo niz od deset uzastopnih poraza u derbijima sa Realom. I to baš u gnijezdu ljutog rivala, “Santjago Bernabeuu”, gdje je Real izgubio sedmo od devet odigranih finala! Junak pobjede bio je Miranda, golom u 98. minutu, nakon što u regularnih 90 minuta nije bilo pobjednika (1:1)

A u kakvoj je seriji međusobnih duela bio Real, pokazuje podatak da je posljednji put poražen u gradskom derbiju još u oktobru 1999. godine, i to baš na “Bernabeuu”. U međuvremenu je zabilježilo 19 pobjeda, uz šest remija. Bili su bliži “merengesi” pobjedi i ovoga puta, poveli su u 14. minutu golom Kristijana Ronalda, a nakon izjednačenja Dijega Koste u 35. minutu, tri puta je gol “kolčonerosa” spasavala stativa. I pogotovo Huan Fran, koji je tijelom sa gol linije odbio šut Luke Modrića.

U 76. minutu sudija Klos Gomes je pokazao treneru Reala Žozeu Murinju put u svlačionicu, pa će portugalski stručnjak, po prvi put u “kraljevskom klubu”, najvjerovatnije i posljednji, završiti sezonu bez trofeja.

Atletiko se osmjelio nakon neopravdanog protesta Murinja. Ipak, do pravih šansi “kolčonerosi” su došli tek u prvom produžetku, kada je prvo Dijego Lopes iz dva pokušaja zaustavio Dijega, ali ništa nije mogao na isteku 98. minuta kada je sjajan centaršut Kokea sa desne strane, Miranda glavom pretočio u istoriju - jubilarnu, desetu titulu pobjednika Kupa kralja u vitrinama Atletika.

Pritiskao je potom Real, ali je Atletiko na golu imao Tiba Kurtou, koji je nevjerovatnom intervencijom u 109. minutu skinuo zicer Mesutu Ozilu.

Madrid je u crveno-bijelom, i biće sjutra do zore, pošto će veliku pobjedu navijači “kolčonerosa” proslaviti večeras na Trgu Neptun!

Tugovaće sablasno prazno mjesto okupljanja “merengesa”, Trg Sibeljes, na kojem je samouvjereni Real već bio zakazao proslavu za sate nakon utakmice. Momci Dijega El Ćola Simeonea potrudili su se da im pokvare planove.

Teško je to palo najvećem svjetskom klubu, i to ne samo igračima na terenu, jer je zbog udaranja Gabija u svlačionicu šest minuta prije kraja drugog produžetka morao Kristijano Ronaldo.

Istovremeno su odreagovali i navijači Reala, koji su bijes iskalili na Kurtoi, koji je pogođen nekim predmetom obliven krvlju ležao na travi. I trava je nakon 14 godina bila crvena sinoć u Madridu!

Rezultat:

Real Madrid - Atletiko Madrid 1:2

Ronaldo 14 - Kosta 35, Miranda 98

Galerija

Bonus video: