Majstor Obamejang, Gnabri sačuvao posao Kovaču

Predstavljamo igrače koji su obilježili vikend za nama u najjačim evropskim fudbalskim ligama
54 pregleda 0 komentar(a)
Pjer-Emerik Obamejang  Arsenal, Foto: Reuters
Pjer-Emerik Obamejang Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2018. 17:36h

Sve je minulog vikenda bilo u znaku fudbalera Arsenala, koji su savladali Totenhem u derbiju sjevernog Londona. Pjer-Emerik Obamejang je bio dvostruki strijelac, Lukas Toreira je bio strijelac i pobjednik u gotovo svakom duelu, a meč bez greške je odigrao i Sead Kolašinac...

GOLMANI

Alison (Liverpul) - prije nego je "redsima" pobjedu poklonio njegov kolega. Džordan Pikford, brazilski golman je imao nekoliko spektakularnih odbrana.

Mendi (Rems) - polako i sigurno postaje jedan od najboljih čuvara mreže u Ligi 1. Protiv Marseja je samo potvrdio kvalitet o kojem bruji Francuska.

ODBRANA

Kjelini (Juventus) - gotovo da je odigrao bez greške u Firenci, a partiju je krunisao pogotkom za 2:0.

Danilo (Mančester siti) - dobio je prostor zbog odmora Kajla Vokera i samo podsjetio Pepa Gvardiolu da i u njemu ima ozbiljnu opciju u defanzivnoj liniji.

Kolašinac (Arsenal) - vratio se na teren poslije povrede i čini se da su teški dani za fudbalera iz Bosne i Hercegovine prošlost. Partija Kolašinca u derbiju sa Totenhemom je bila skoro pa perfektna u oba pravca.

Florenci (Roma) - mučio je odbranu Intera prvih 70 minuta dok je igrao lijevo krilo, a onda i primirio napade protivnika kada ga je trener Euzebio di Franćesko prekomandovao na poziciju desnog beka. Bila je to prava kapitenska partija Florencija.

Pike (Barselona) - Defanzivac, a strijelac: Otvorio Barsi put do pobjede protiv Viljareala, golom u finišu prvog poluvemena, a Katalonci su se vratili na prvo mjesto. Nakon nevjerovatnih 11 mečeva u Primeri, Barselona konačno nije primila gol...

SREDINA

Toreira (Arsenal) - tek je nekoliko mjeseci u Arsenalu, a navijači mu odavno pjevaju. Stihovi u pjesmi u kojoj ga porede sa ljubimcem Patrikom Vijeirom govore kakav je utisak do sada ostavio omalen urugvajski vezista. Na sve to dodao je i pogodak za 4:2 protiv Totenhema.

Loftus-Čik (Čelsi) - menadžer "plavaca" Mauricio Sari je na sve većim mukama, jer ga Loftus-Čik tjera da mu pronađe mjesto u startnoj postavi.

Bentankur (Juventus) - ovo je sezona njegovog sazrijevanja u Seriji A. U Juveu više nemaju dilemu da su pogodili s pojačanjem.

Gnabri (Bajern) - jedan je od igrača koji su navodno protiv Nika Kovača, ali mu je u Bremenu s dva pogotka vjerovatno sačuvao posao.

NAPAD

Obamejang (Arsenal) - igrač utakmice protiv Totenhema i najbolji strijelac Premijer lige - do sada je dao 10 golova.

Origi (Liverpul) - dočekao je da postane junak poslije očajne reakcije golmana Evertona u Mersisajd derbiju.

Kutrone (Milan) - i najmanju šansu pretvara u gol. Takva je bila i akcija za 1:1 protiv Parme u pobjedi Milana.

Bonus video: