Majstori za FA kup: Venger i Arsenal opet najbolji

Arsenal savladao Čelsi na "Vembliju" sa 2:1
59 pregleda 0 komentar(a)
Arsenal FA kup, Foto: Reuters
Arsenal FA kup, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2017. 18:42h

Arsen Venger će možda narednih dana i otići iz Arsenala, a ako do toga dođe, makar će klub napustiti ponosno.

Osvojio je FA kup, utješni trofej nakon što je ekipa ostala bez Lige šampiona, i to je uradio u velikom stilu - protiv Čelsija, novog prvaka Engleske.

Na "Vembliju" je bilo 2:1 za "tobdžije", kojima je ovo 13. pehar u najstarijem takmičenju na svijetu, a sedmi od kada je u sjeverni London stigao Venger.

"Mnogo smo patili u prethodnom periodu, sve što se dešava oko kluba je uticalo na nas. Ali, pokazali smo da imamo karakter i zaslužili smo ovaj trofej. Uz dva prava pojačanja, ova ekipa može da se bori za titulu naredne sezone", poručio je Venger.

Na pitanje da li ostaje ili ne, odgovorio je:

"U utorak članovi uprave imaju sastanak, biću prisutan. Tako da će u srijedu ili četvrtak sve biti jasno - dodao je Francuz.

Arsenal je poveo već u 4. minutu golom Aleksisa Sančesa (istina, prije pogotka se poslužio rukom), a Čelsi je poravnao u 76. i to s igračem manje nakon što je isljučen Viktor Mozes.

Pogodio je Dijego Kosta, izgledalo je da Arsenal opet nema snage da pobijedi, ali se sve promijenilo svega tri minuta kasnije kada je Aron Ramzi glavom matirao Tiboa Kurtou i najavio veliko slavlje...

"Šta želim? Naravno da želim da Venger ostane naš menadžer. Zaslužio je ovaj trofej. Promijenili smo sistem igre u finišu sezone, to je dalo rezultat i zasluga je njegova. Nadam se da ćemo biti zajedno i naredne sezone", istakao je Ramzi.

Arsenal je sa 13 titula najtrofejniji klub u ovom takmičenju.

Čelsi je, s druge strane, propustio šansu da osvoji duplu krunu, ali nije to bio dan "plavaca"... Čelsi je ostao na sedam trofeja u ovom takmičenju, a posljednji je osvojio 2012. godine kada je menadžer bio Roberto di Mateo.

"Prvi gol što smo primili je bio jako čudan, ali dešava se. Mozes je dobio crveni karton u periodu naše najbolje igre i razočarani smo što nismo sezonu završili peharom. Ipak, ona je svakako nevjerovatna, osvojili smo Premijer ligu i sada je vrijeme da odmorimo, a da se onda "restartujemo", kazao je Antonio Konte.

Bonus video: