Majstorija Abubakara za peticu Kameruna, Kuper ostaje luzer

Trener koji je izgubio dva finala Lige šampiona sa Valensijom, te titulu u Seriji A sa Interom u posljednjem kolu, dobio je još jedan težak udarac u Gabonu. Šteta, jer je ovo bila prilika da ispravi gotovo sve nepravde...
53 pregleda 1 komentar(a)
Vensan Abubakar, Foto: Reuters
Vensan Abubakar, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2017. 21:10h

Majstorija Vensana Abubakara je donijela Kamerunu petu titulu šampiona Afrike - napadač Porta na pozajmici u Bešiktašu je u 88. minutu primio loptu, prebacio štopera Egipta Alija Gabra i pogodio za konačnih 2:1.

To je veliki trijumf selektora "neukrotivih lavova", Belgijanca Iga Brosa, jer su rezervisti donijeli pehar.

Nikola N'Kulu, koji je u 32. minutu zamijenio povrijeđenog Adolfa Teikua, izjednačio je u 60. minutu, a Abubakar je na poluvremenu ušao umjesto Robera Tambea.

Ako je Belgijanac viner, onda je Ektor Kuper još jednom potvrdio da je veliki luzer. Trener koji je izgubio dva finala Lige šampiona sa Valensijom, te titulu u Seriji A sa Interom u posljednjem kolu, dobio je još jedan težak udarac u Gabonu. Šteta, jer je ovo bila prilika da ispravi gotovo sve nepravde...

Da stvar po njega bude gora, najtrofejnija afrička selekcija je vodila od 22. golom veziste Arsenala Mohameda Elnenija, nakon fenomenalnog pasa imenjaka Salaha.

Bonus video: