Majstorija Januzaja odvela Belgiju u kostur gdje su i Brazilci

Belgija će ako eliminiše Japan, a Brazil bude bolji od Meksika, u četvrtfinalu igrati sa "kariokama"
1 komentar(a)
Belgija Adnan Januzaj Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Belgija Adnan Januzaj Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2018. 20:16h

Engleska i Belgija nisu ponudili ništa u Kalinjingradu, i jedna i druga ekipa je po svaku cijenu željela da bude drugoplasirana, a na kraju je "pametniji" ispao Albion.

Pametniji ili spretniji, teško je reći, ali Belgijanci su pobijedili rezultatom 1:0, osigurali prvo mjesto u grupi i zakazali okršaj sa Japanom u osmini finala.

"Crveni đavoli" su tako dobili lakšeg protivinika u borbi za četvrtfinala, a tamo bi, ako sve bude prema očekivanjima, morali da se bore sa Brazilom, pod uslovom da "karioke" budu bolje od Meksika.

Vjeruje se da su baš takav scenario htjeli da izbjegnu Englezi...

Engleska je za ovaj meč napravila osam izmjena, Belgijanci jednu više - valjda i to dovoljno govori o tome koliko ni jedni ni drugi nisu imali želje da upišu tri boda. Ali, neko je morao da bude prvi...

Gol vrijedan prve pozicije postigao je Adnan Januzaj u 51. minutu. To mu je prvi pogodak u reprezentaciji, ali ga je vrijedilo čekati, jer je bio majstorski.

Pamtiće se i promašaj Markusa Rašforda na drugoj strani za izjednačenje i to bilo uglavnom bilo sve što su ponudile najbolje ekipe grupe G.

Engleska u osmini finala igra sa Kolumbijcima, a ako eliminiše "kafeterose" sastaće se sa boljim iz duela Švedske i Švajcarske.

Tunis je savladao Panamu nakon preokreta (2:1) pogocima Ben Jusefa i Hazrija. Jedini gol za Panamu dao je Merija (autogol).

ENGLESKA - BELGIJA 0:1

Kalinjingrad - Stadion "Kalinjingrad". Gledalaca: 33.973. Sudija: Damir Skomina (Slovenija). Strijelac: Januzaj u 51. minutu. Žuti kartoni: Tilemans, Dendonker (Belgija).

Engleska: Pikford, Džons, Stouns (46. Megvajer), Kejhil, Aleksander-Arnold, Loftus-Čik (79. Velbek), Dajer, Delf, Rouz, Rašford, Vardi.

Belgija: Kurtoa, Dendonker, Bojata, Vermelen (74. Kompani), Šadli, Felaini, Dembele, T. Azar, Januzaj (86. Mertens), Bačuaji, Tilemans.

Bonus video: