Majstorija Vukovića srušila Nefči, Mladost opet živi evropski san (video)

Meč pod Goricom završen je rezultatom 1:1, pa Mladost ide dalje zahvaljujući golu više u gostima Nefčiju (2:2). Naredni protivnik albanski Nefči. Prva utakmica u gostima 16. jula, revanš pod Goricom sedam dana kasnije
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.07.2015. 20:50h

Giga Vuković je heroj Mladosti! Iskusni napadač je u 91. minutu odgovorio na gol Nefčija u revanšu prvog kruga kvalifikacija za Ligu Evrope, a izabranici Nikole-Peca Rakojevića uz dosta sreće "preživjeli" još sedam minuta sudijskog dodatka za plasman u drugi krug.

Meč pod Goricom završen je rezultatom 1:1, pa Mladost ide dalje zahvaljujući golu više u gostima (2:2).

A onda su uslijedile nemile scene jer Azerbejdžanci nijesu uspjeli da sportski podnesu poraz, pa su uletjeli sa klupe i brutalno nasrnuli na Jasmina Muhovića.

Mladost je sjajno odolijevala u prvom poluvremenu, a u 51. je imala šansu utakmice. Giga Vuković je sjajno proigrao Milana Đurišića koji je bio sam ispred golmana ali je Alister Mader, prvi pomoćnik neopravdano pokazao ofsajd poziciju. Uslijedila je kontra Nefčija, Mileta Radulović je bio savladan, ali je Lakić sa gol linije izbacio loptu.

Uslijedilo je 20 minuta bolje igre gostiju, koju su krunisali golom Abdulajeva u 71. minutu. Samo minut kasnije pomoćni sudija Mader i glavni Kevin Klensi su napravili veliku grešku kada očigledno igranje rukom Badalova nijesu kaznili penalom.

Ipak, Mladost je navalila, tražila gol i došla do njega. Jasmin Muhović je pronašao Gigu Vukovića u kaznenom prostoru, a on iskusno "zalomio" dvojicu defanzivaca i pogodio u prvi igao u prvom minutu sudijske nadoknade.

"Bilo je teško, vidite vrijeme. Nekad bolji ne pobijedi, sreća je presudila. Borili smo se i za 90 minuta zasluženo prošli dalje. Uz pomoć publike koja nas je nosila u finišu, i vidjelo se koliko je to bilo važno. Posebno ovaj gol, nakon povratka iz Koreje", kazao je Giga Vuković.

Prije dva ljeta - sa istim trenerom, ali sasvim različitim timom - Mladost je eliminisala Videoton, potom je izbacila i slovačku Senicu, no večerašnji podvig je još veći od prethodna dva.

Iz prostog razloga što je Mladost ovoga puta eliminisala bolju ekipu od sebe, i to znatno bolju - vidjelo se to tokom sinoćnje predstave, naročito u njenom drugom dijelu.

U fudbalu se ponekad dogodi da slabiji pobijedi boljeg, ali ekipa koja želi da savlada jačeg od sebe mora da ima petlju.

A ova ekipa Mladosti očigledno ima petlju, jaku petlju - i pored lekcije Azerbejdžanaca u drugom poluvremenu momci Nikole Rakojevića sačuvali su snagu i vjeru da krenu u završni juriš.

Hrabrost i vjera krasile su „crvene đavole” u oba meča sa Azerbejdžancima, oba puta su Podgoričani postizali golove u samom finišu mečeva. Netipično ekipama sa ovih prostora, Podgoričani su pokazali čvrst karakter, snagu i vjeru do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Oko četiri hiljade navijača na stadionu pod Goricom ovacijama je ispratilo igrače Mladosti u narednu rundu.

U drugom krugu Mladost će igarti protiv albanskog Kukešija, koji je eliminisao bjeloruski Torpedo Žodino (2:0, 0:0). Kukeši je i u revanšu bio bolji rival, promašio je penal a u tom timu igra čak šest Brazilaca i jedan Hrvat.

Incident na kraju: Sudija u svlačionici isključio tri igrača

Revanš između Mladosti i Nefčija imao je neslavan završetak, jer je umalo došlo do opšte tuče igrača oba tima po završetku utakmice.

Azerbejdžanci nisu mogli tako lako da podnesu poraz, vjerovatno zbog toga što su bili bolji tim u revanšu, a utisak je da ih je dodatno rasrdila činjenica da je sa klupe Mladosti i sa tribina više puta u toku sudijske nadoknade ubacivana druga lopta u teren, što je značajno usporilo igru i pomoglo Podgoričanima da izdrže.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uletjela je u teren klupa Azerbejdžanaca, sijevnuli su udarci, na travi se našao Muhović, udarac je dobio i Miloš M.Radulović, ali je pribranost ostalih spriječila da ne dođe do još težeg incidenta.

Epilog - škotski sudija Kevin Klensi pokazao je crvene kartone čak trojici igrača u sudijskoj svlačionici nakon meča. Miloš M.Radulović isključen je kod Mladosti i neće igrati mečeve sa Kukešijem, dok su kod Nefčija crvene kartone dobili Ailton i Vailo.

Bonus video: