Maliju opet bronza

Finale je sjutra veče (19 časova) u Johanesburgu, gdje se sastaju dvostruki prvak Crnog kontinenta Nigerija i Burkina Faso
1 komentar(a)
Sejdu Keita, Foto: Beta/AP
Sejdu Keita, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.02.2013. 20:56h

U reprizi prošlogodišnjeg „malog finala”, Mali je ponovo savladao Ganu i osvojio 3. mjesto na Kupu afričkih nacija.

U Port Elizabetu, pred svega 6.000 gledalaca, „orlovi” su slavili sa 3:1. Vođstvo je donio Mahamadu Samasa u 21. minutu, a na 2:0, koliko je bilo 52 sedmice ranije u glavnom gradu Ekvatorijalne Gvineje Malabou, povisio je Sejdu Keita u 48.

Vezista Juventusa Kvadvo Asamoa je u 82. smanjio na 2:1, ali je Sigamari Dijara u četvrtom minutu sudijske nadoknade postavio konačni rezultat.

Finale je sjutra veče (19 časova) u Johanesburgu, gdje se sastaju dvostruki prvak Crnog kontinenta Nigerija i Burkina Faso.

Debitant u meču odluke će moći da računa na najboljeg igrača Džonatana Pitroipu, jer je Afrička fudbalska konfederacija poništila njegovo isključenje u polufinalu sa Ganom.

Sudija iz Tunisa, Slim Ždidi, tada mu je dao drugi žuti karton zbog simuliranja u 119. minutu, a morao je da pokaže na jedanaesterac.

Upravo je Ždidi tražio da se kazna povuče, jer je poslao pismo Komisiji za žalbe, u kojem je napisao da je napravio veliku grešku i da je faul bio očigledan.

Bonus video: