Mamić o "vatrenima": Bio sam im kao otac, napravio ih milionerima...

Mamić je rekao da je igrače, poput Modrića, Lovrena, Kovačića i Ćorluke - "doveo kao izbjeglice iz Bosne i Hercegovine"
56 pregleda 4 komentar(a)
Zdravko Mamić, Foto: Beta/AP
Zdravko Mamić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.07.2018. 19:29h

Zdravko Mamić, nekada siva eminencija hrvatskog fudbala, a sada, kako ga hrvatski mediji nazivaju - bjegunac koji je osuđen na šest i po godina zatvora zato što je Hrvatsku i Dinamo oštetio za 12 miliona eura - oglasio se nakon senzacionalnog uspjeha "vatrenih" na Mundijalu.

Mamić boravi u Međugorju, odakle je poručio u razgovoru za "Dnevni avaz":

"U Dinamu sam 48 godina. Nazivali su me najmoćnijim čovjekom u hrvatskom fudbalu. Valjda i ja imam neke zasluge u uspjehu reprezentacije, iako vidim da me ne spominju".

Mamić je rekao da je igrače, poput Modrića, Lovrena, Kovačića i Ćorluke - "doveo kao izbjeglice iz Bosne i Hercegovine".

"To su nosporne činjenice. Ja sam te momke učinio milionerima. Bio sam im poput očeva. Međutim, niko ništa. Svi nekome zahvaljuju. Mene niko ne spominje. Niko ne spominje ni Šukera ni Mamića. Moram biti iskren i kazati - prisutan je strah", rekao je Mamić.

On je rekao da će u Bosni i Hercegovini nastaviti da traži talente...

"Moći ćete me vidjeti svugdje, tražiću neke nove talente. Ne razmišljam o nekom pravom i konkretnom angažmanu, jer ne znam koliko će sve ovo trajati. Međutim, gledaću utakmice. Sada su mi u fokusu Zrinjski, Brotnjo, Široki... Nemam problem da radim u bilo kojem klubu u Bosni i Hercegovini. Fudbal mi je u krvi. Teče mi u venama. Dinamo mi je sve u životu, ali nemam problem da radim negdje drugdje", rekao je on.

Bonus video: