Mamićeva poruka stručnom štabu Dinama: Game over

"Dinamo se priprema za vremena ispred nas i svi moramo da nosimo dio tereta. Sve uspjehe klub je platio, nikome nije ostao dužan, te je omogućio uslove rada kakve nema niko u ovom dijelu Evrope. To će raditi i ubuduće. Game over", napisao je Mamić
2369 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Bjelica, Foto: Beta/AP
Nenad Bjelica, Foto: Beta/AP

Zvanično savjetnik uprave zagrebačkog Dinama, ali i vođa kluba iz sjenke Zdravko Mamić je na Fejsbuk profilu objavio plate stručnog štaba prvog tima i upoznao javnost s time koliko su treneri dobili novca u posljednjih 20 mjeseci.

Dinamo je, naime, prije nekoliko dana otpustila šestoricu saradnika prvog trenera Nenada Bjelice, koji je i dalje zvanično na klupi "modrih".

"Mesi i saigrači su se odrekli 70 podsto primanja, belgijski fudbaleri će mjesečno preživljavati sa 13 hiljada kuna. Žilina, koja je sedmorostruki prvak Slovačke, proglasila je bankrot, Kristijano Ronaldo, Juventus, Bajern i mnogi drugi su se solidarisali, te pokazali da se na muci poznaju junaci", piše Mamić i nastavlja:

"Dinamo se priprema za vremena ispred nas i svi moramo da nosimo dio tereta. Sve uspjehe klub je platio, nikome nije ostao dužan, te je omogućio uslove rada kakve nema niko u ovom dijelu Evrope. To će raditi i ubuduće. Game over", napisao je Mamić.

Objavio je i iznose plata Bjelice i stručnog štaba.

Navodi se kako je Bjelici isplaćeno oko 24 miliona kuna (tri miliona i 150 hiljada eura), a objavljeni su i iznosi koji su isplaćeni njegovim pomoćnicima - Reneu Pomsu nešto manje od 400 hiljada, Martinu Majeru (335), Ninu Buleu (oko 270 hiljada), Silviju Čavlinu (230), te Karlu Rajnholcu i Jasminu Osmanoviću (po 180).

Mamić je 2018. na Županijskom sudu u Osijeku nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, jer je zajedno sa trojicom saradnika optužen da je iz Dinama izvukao preko dva miliona eura i da je državnu kasu oštetio za oko milion i po.

Mamić je tada pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, čije ima državljanstvo...

Bonus video: