Mančester bolji od Evertona: Runi kao kapiten dočekao svoje

U prvoj utakmici Premijer lige u 2018. godini, Brajton i Bornmut su imali 42 šuta na gol, od kojih 15 u okvir gola, ali su postigli samo četiri pogotka
52 pregleda 0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.01.2018. 19:56h

Fudbaleri Mančester junajteda pobijedili su na gostujućem terenu Everton sa 2:0, u utakmici 22. kola Premijer lige i popeli se na drugo mjesto na tabeli. Junajted je poveo u 57. minutu golom Džesija Lingarda, koji je loptu poslao pod prečku posle dodavanja Pola Pogbe. Pobjedu gostima obezbjedio je Džesi Lingard u 81. minutu, lijepim golom sa oko 20 metara, posle druge asistencije na meču Pogbe. U večerašnjoj utakmici fudbalere Evertona je kao kapiten predvodio Vejn Runi, nekadašnji višegodišnji kapiten Mančester junajteda. On je posle sat vremena igre zamijenjen. Junajted je prekinuo niz od tri remija i posle 14. pobjede u prvenstvu prekočio je Čelsi na drugom mjestu na tabeli, sa 47 bodova. Čelsi ima dva boda manje, ali i utakmicu manje, pošto će u srijedu uveče igrati na gostovanju protiv Arsenala. Everton je pretrpio drugi uzastopni poraz, bez pobjede je u poslednje četiri utakmice i zauzima deveto mjesto na tabeli sa 27 bodova.

Fudbaleri Liverpula pobijedili su danas na gostujućem terenu Barnli sa 2:1, u utakmici 22. kola Premijer lige.

Liverpul je nastupio bez Mohameda Salaha i Filipea Kutinja, a poveo je u 61. minutu kada je strelac bio Sadio Mane. U 84. minutu Aleks Okslejd-Čeberlen pogodio je stativu a tri minuta kasnije Barnli je izjednačio golom Johana Gudmundsona, kome je loptu glavom spustio Sem Voks. Pobedu Liverpulu doneo je Ragnar Klavan u četvrtom minutu nadoknade vremena posle asistencije Dejana Lovrena. To je bio njegov prvi gol za Liverpul, a on je postao prvi Estonac koji je postigao gol u Premijer ligi. Liverpul je četvrti na tabeli sa 41 bodom, a Barnli zauzima sedmo mjesto sa 34 boda. Lester je kao domaćin pobijedio Hadersfild sa 3:0 i prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede. Golove su postigli Rijad Marez u 53, Islam Slimani u 60. na asistenciju Mareza i Mark Albrajton u drugom minutu nadoknade vremena.

Posle osme pobjede Lester zauzima osmo mjesto na tabeli sa 30 bodova, a Hadersifild, koji je bez pobjede u poslednje četiri utakmice, zauzima 11. mjesto sa 24 boda. Njukasl je kao gost pobijedio Stouk golom Ajoze Peresa u 73. minutu. Crno-beli su 13. na tabeli sa 22 boda, a Stouk, koji je vezao drugi poraz, zauzima 16. mjesto na tabeli sa 20 bodova i nalazi se na dva boda od zone ispadanja.

Fudbaleri Brajtona i Bornmuta odigrali su neriješeno 2:2. U prvoj utakmici Premijer lige u 2018. godini, Brajton i Bornmut su imali 42 šuta na gol, od kojih 15 u okvir gola, ali su postigli samo četiri pogotka.

Domaći Brajton poveo je u petom minutu golom Entonija Nokerta, a izjednačio je Stiv Kuk u 33. minutu. Novo vođstvo Brajtonu donio je Glen Marej u 48. minutu, a bod gostima obezbjedio je Kalum Vilson golom u 79. minutu. Brajton je posljednje tri utakmice bez pojbede i posle drugog uzastopnog remija zauzima 12. mjesto na tabeli s 23 boda. Bornmut je 13. na tabeli s dva boda manje.

Bonus video: